Definitionen af Heimlich manøvre

09/07/2011 by admin

Definitionen af Heimlich manøvre

Heimlich manøvre er nu næsten internationalt anerkendt som førstehjælp for kvælning. Dette var ikke altid tilfældet. Teknikken er opkaldt efter Dr. Henry Heimlich, der opfandt teknikken i 1970 ' erne. I hans "historiske Essay: The Heimlich manøvre," skrev Heimlich, at indtil hans teknik blev indført, den eneste kvælning førstehjælp metode var backslaps, der virkede og ofte truede den person, der kvælning.

Historie

I 1972, Heimlich fortæller, han læste en artikel i The New York Times at børsnoterede kvælning som en af top 10 årsager til utilsigtet dødsfald i USA--mere end 3.000 om året. Han havde arbejdet det meste af sin karriere på folks synke problemer. I 1973 begyndte Heimlich forskning på hans Cincinnati laboratorium i årsager til kvælning. I juni 1974 præsenterede han sin manøvre i en artikel med overskriften "Pop går Café koronar."

Farerne ved kvælning

Heimlich identificerede en små genstande som de største fare for kvælning. De fleste voksne chokeren på små stykker af mad, der hindrer strømmen af luft, når de bliver indgivet i halsen eller luftrør. Børn chokeren ofte på slik, legetøj eller mønter. Heimlich beskrives også faren for andre populære førstehjælp kvælning metoder. "Backslaps, sondering svælget med en finger, eller dreje patienten hovedet" var ineffektiv og endda farlige, ifølge lægen.

Udfører manøvren

Før du udfører Heimlich manøvre, skal du kontrollere, at personen, der kvælning. Typisk, kvælning fremgår af hoste og placere hænder på halsen. For at begynde den manøvre, også benævnt abdominal thrusts, siger Mayo Clinic "kvælning: førstehjælp" til at begynde med står bag person og sted armene omkring personens talje. Derefter læner personen lidt frem og gør en knytnæve, placere den over navlen. Det sidste trin er at få fat i knytnæve med den anden hånd, og stak opad til at fjerne objektet fra halsen eller luftrør.

Kvælning ofre

Trods Heimlich manøvre forbliver kvælning en utilsigtet dødsårsag. Home Safety Council rapporter, der blokerede luftveje forårsage mere end 1.000 dødsfald om året i USA. Blokeret airways er også No. 1 dødsårsag for børn yngre end 1, ifølge Rådet, og denne dødsårsag årligt rangerer i top 10 for alle aldre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com