Vigtigheden af at spise på kemo

11/24/2011 by admin

Vigtigheden af at spise på kemo

Kemoterapi er meget hårdt på kroppen. Det er vigtigt at fortsætte med at spise på kemo, fordi du har brug for al den styrke og energi får du.

Kemoterapi og spise

Kemoterapi kan stærkt påvirke dine spisevaner. Proceduren, der dræber kræftceller, men det også ødelægger de celler, der linje din mave-tarmkanalen. Dette forårsager symptomer som mund ømhed, mundsår, ændringer i smag og lugt, tab af appetit, opkastning, kvalme og diarré eller forstoppelse.

Hvordan spise hjælper dig under kemoterapi

Ifølge læger USC, er fejlernæring opført som dødsårsag i så mange som 20 procent af kræftpatienter. Det er afgørende, at du fortsætter med at spise på kemoterapi. Spise kan godt hjælpe dig ved at give dig energi, øge din immunitet og hjælper dig med at håndtere bivirkninger.

Coping med appetitløshed

Spise en stor mængde kalorier om morgenen, fordi du kan være i stand til at tolerere morgenmad bedre end andre måltider. Også, spise med venner eller familiemedlemmer kan hjælpe holde dit sind ud af din kvalme og hjælp du spiser bedre.

Hvad at spise på kemoterapi

Prøv at spise seks små måltider om dagen i stedet for tre store måltider. Dette kan hjælpe dig med at holde maden nede bedre. Spise højt kalorieindhold, protein rige fødevarer da du ikke muligvis spiser meget. Drikke flydende kosttilskud er en god måde at få vitaminer og næringsstoffer, hvis du ikke synes at holde maden.

Advarsler

Undgå alkohol så meget som muligt, da det kan mindske virkningerne af enhver medicin, som du kan være på. Vær meget forsigtig med de fødevarer, du forbereder, som du ikke har råd til et tilfælde af fødevarebårne sygdom, fordi dit svækket immunsystem ikke kan ordentligt bekæmpe det ud.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com