Livscyklus af Hepatitis C Virus

10/03/2011 by admin

Livscyklus af Hepatitis C Virus

Hepatitis C er en leverlidelse, karakteriseret ved betændelse i leveren. Resultatet og potentielle skade af denne sygdom er betinget på tidspunktet for sin registrering, tidlig behandling og livsstil af patienten. Derved, progression (eller fritagelse) af hepatitis C afhænger i høj grad på patientens valg.

Sammentrækning

Hepatitis C sygdom er forårsaget af hepatitis C virus (HCV), som er indgået af blod til blod kontakt med en inficeret person. Den amerikanske leveren Foundation citerer den mest almindelige årsag til HCV transmission som sprøjtedeling mellem stofmisbrugere.

Diagnose og tidlig fase

Blodprøver afgøre HVC tilstedeværelse. I hepatitis C tidligt er patienter typisk uvidende om virus, fordi der ikke er nogen påviselig symptomer inden for de første seks måneder. Selvom blodprøver viser forhøjede niveauer af leverenzymer (et tegn på leversygdom værdiforringelse), kan tidlig påvisning og behandling forebygge alvorlige leverskader.

Akut Hepatitis C

Akut betyder kortsigtede. Af ALF rapporterer, at 15 til 40 procent af patienter, der kontrakt HVC i 2010, er i stand til at bekæmpe virus inden for seks måneder med korrekt behandling og, selvfølgelig, afholdenhed af illegale stoffer og alkohol. Antiviral medicin for hepatitis C kan forårsage influenzalignende symptomer, blandt andre bivirkninger.

Kronisk Hepatitis C

Hvis HVC ikke er registreret og/eller fjernet fra kroppen efter seks måneder, mister virus skrider frem i kroniske (lang sigt) hepatitis C. leveren betændelse og skader skrider frem, og leveren sin evne til at udføre sine funktioner. Behandlingsmuligheder er begrænset.

Leverdysfunktion

Som kronisk HVC fortsætter med at angribe og svække leveren, patienten kan opleve træthed, kvalme, opkastning, tab af appetit, oppustethed, feber, hud betændelse og udslæt, gul hud (gulsot), væskeophobning, svækkelse af immunsystemet og humør svinger.

Skrumpelever

Kronisk hepatitis C patienter løber risikoen for skrumpelever, en alvorlig leversygdom, som kan være dødelig uden en levertransplantation. Alkoholmisbrug kombineret med HVC udgør en faretruende høj risiko for skrumpelever slutstadiet leveren sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com