Forebyggende medicin mod Diabetes

10/05/2011 by admin

Diabetes påvirker millioner af mennesker verden over. Dette er en livslang lidelse, og skal du bruge flere metoder til at styre den. Afhængigt af typen i diabetes du lider af, kan du muligvis tage skridt til at forhindre din tilstand forværres.

Hvad er Diabetes?

Sukkersyge er en tilstand, der involverer hvordan din krop producerer og bruger insulin. Insulin er skabt i bugspytkirtlen og tillader kroppen at absorbere glukose til energi. Diabetes kommer i tre former: Type 1, Type 2 og svangerskabsdiabetes, der udvikler sig under graviditeten. Når du er ramt af type 1 diabetes, kroppen enten producerer ikke insulin på alle eller reagerer ikke på det. Type 2 diabetes opstår, når dit immunforsvar angriber celler i din bugspytkirtel, der skaber insulin.

Lever med diabetes kan have en bred vifte af sundhedsmæssige konsekvenser. Betingelsen kan føre til blindhed, slagtilfælde, nyresvigt, amputationer og endda fosterskader.

Er du i fare?

Type 1 og Type 2 er udbredt blandt forskellige befolkningsgrupper. Type 1 forekommer ligeligt blandt hanner og hunner, men påvirker Kaukasere på en højere sats. Det kan være videregives fra forældre til afkom. Type 1 repræsenterer en høj procentdel af diabetes tilfælde hos børn; således udtrykket "juvenile diabetes." Symptomerne til Type 1 diabetes kan dukker op hurtigt og påvirke folk, der bor en sund livsstil, og omfatter konstant hunger, øget vandladning og ekstrem træthed.

Type 2 diabetes er mere almindelige. Det er ofte forbundet med alderdom, fedme, slægtshistorie, aktivitetsniveau og etnicitet. Symptomer udvikle sig over tid og omfatter hyppig vandladning, vægttab, sløret syn og langsom heling af skader. Denne version af diabetes er udbredt blandt mindretal herunder afrikansk-amerikanere, asiatiske amerikanere og latinamerikanere.

Måder at forhindre din tilstand fra Worsening

Dem, der lider af diabetes kan tage skridt til at holde deres tilstand bliver mere dystre. Type 1-diabetes ikke kan undgås på grund af sin pludseligt indsættende karakter. Personer med Type 2-diabetes kan gennemgå test, hvis de udviser symptomer eller bekymre sig om familiens historie. De kan ændre deres ernæringsmæssige vaner og begynde at udøve for at kontrollere deres vægt. Kost og motion er de vigtigste former for forebyggende foranstaltninger.

Medicin til at sænke blodsukkeret er tilgængelige til diabetespatienter. Fem typer af piller anvendes: sulfonylureas, meglitinides, biguanides, thiazolidinedioner og alpha-glucosidase hæmmere. Disse hjælpe kontrollere blodsukkeret og er blevet ordineret til Type 2 diabetes med varierende succes. Det er ofte anbefales at selvom du tager disse piller, kost og motion bør være en konsekvent del af din dagligdag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com