Ulemper ved at bruge sundhed adfærd teori

06/19/2010 by admin

Ulemper ved at bruge sundhed adfærd teori

Sundhed adfærd teori er en kombination af social adfærdsdata teori og lære teori. Tanken er at folk ønsker at være sund, men deres opførsel kan ikke foretage ændringer er nødvendige for sund. Sundhed adfærd teori foreslår metoder, læger kan bruge til at informere folk om vigtige sundhedsspørgsmål, og samtidig hjælpe dem til at ændre deres grundlæggende adfærd for at være sundere.

Sundhed tro Model

Sundhed tro modellen fokuserer på sundhed adfærd og individets valg, baseret på pågældende persons tro og holdninger. Dette omfatter den enkeltes uvilje mod at tro, at de er modtagelige for forskellige infektioner og de valg, som folk gøre, baseret på dette opfattes modtagelighed. Desværre, en persons overbevisning konkurrere mod andre overbevisninger for betydning og kontrol, at gøre denne teknik tvivlsom for nogle adfærd. For eksempel, kan en person faktisk være klar over og bekymret over de negative sundhedsmæssige virkninger af rygning, men som følge af sædvanlige påvirkninger, ikke være i stand til at tvinge sig selv til at holde op.

Sociale kognitive teori

Sociale kognitive teori udforsker samspillet mellem individer og miljømæssige faktorer, personlige faktorer og adfærd, der påvirker en persons skiftende ideer om sundhed. Sociale kognitive teori bruger læring teknikker, såsom observation og direkte personlig læring, for at få viden om forskellige sundhedsmæssige betænkeligheder. Desværre, sociale kognitive teori undlader at tage højde for behovet for self-effekt: evnen til selv motivere og udføre en opgave. For eksempel, kan en person have self-effekten til at starte et regelmæssigt træningsprogram, men ikke selv-effekten til at ændre deres normale spisevaner.

Forbruger Information Processing Model

Forbrugeren informationsbehandling model finder forholdet af information til viden. Ideen er at du kan give borgerne oplysninger, men de skal behandle det og forstå det, før det bliver viden. På samme måde, du kan give information om sundhedsspørgsmål til mennesker, men de skal forstå, hvordan oplysninger, der vedrører dem før de kan ændre deres adfærd. CIP modellen tyder på, at du skal give oplysninger i et velkendte, let at forstå, danne og gøre disse oplysninger tilgængelige. Desværre, tilgængeligheden af sundhedsinformation undlader at give motivation for folk at læse det og forstå det.

Transtheoretical Model

Transtheoretical teori foreslår, at folk flytter gennem forskellige stadier af villighed til at acceptere sundhedsinformation. Teorien spor folks villighed fra den precontemplation fase, hvor de er uvidende om problemet. Transtheoretical teori tyder på, at en persons motivation til at forstå og ændre deres sundhed adfærd. Desværre, transtheoretical modellen undlader at give en guide, der beskriver, hvordan en person bevæger sig fra én fase til en anden og teorien indrømmer, at scenen ændringer kan være sporadisk. Eksempelvis kan en person flytte fra agter at ændre adfærd en dag til planer om at ændre, og derefter vende tilbage til blot en hensigt uden advarsel.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com