Risperdal bivirkninger

07/12/2010 by admin

Risperdal, generisk navn Risperdone, er en receptpligtig medicin anvendes til behandling af skizofreni. Risperdal kan ordineres som en kortvarig behandling for bipolar lidelse. Nogle læger ordinere Risperdal i kombination med antidepressiv medicin til behandling af depression.

Tardiv dyskinesi

Risperdal er kendt for at forårsage tardiv dyskinesi i nogle mennesker. Tardiv dyskinesi er en tilstand, hvor ansigts tics og muskel spasmer er til stede og kan blive permanent.

Lavt blodtryk

Risperdal kan forårsage lavt blodtryk. Svimmelhed efter stående op er det hyppigste symptom.

Højt blodsukker

Risperdal og sin klasse af lægemidler er blevet associeret med en øget risiko for at udvikle højt blodsukker eller diabetes. Symptomer på højt blodsukker omfatter øget tørst eller vandladning og mundtørhed.

Vægtøgning

Risperdal er kendt for at ændre metabolisme, med vægt får en almindelig bivirkning.

Neuroleptisk maligne syndrom

Neuroleptisk maligne syndrom er en bivirkning af Risperdal. Denne betingelse omfatter følsomhed over for varme, svedtendens, uregelmæssige hjerteslag, forvirring og muskel ømhed.

Andre bivirkninger

Ifølge læger Desk Reference omfatter øvrige bivirkninger af Risperdal "agitation, angst, forstoppelse, svimmelhed, hallucinationer, hovedpine, fordøjelsesbesvær, søvnløshed, hurtig eller uregelmæssig hjerterytme, rastløshed, løbende næse, søvnighed, opkastning og vægtændring."


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com