Sådan får du en mentalt ustabil ven hjælp

12/03/2011 by admin

Sådan får du en mentalt ustabil ven hjælp

Når en ven føles mentalt ustabil, udviser han normalt en ændring i adfærd eller humør. Han skal søge hjælp så hurtigt som muligt. Som en ven, bør du bemærke ændringerne i temperament og forsøge at overtale din ven til at se en professionel. Han kunne modstå, siger, at han ikke behøver hjælp eller er det bare en fase. Dog problemer ofte ligge dybere, end vi er klar over og kun en professionel kan opdage og dem og hjælpe din ven i at arbejde gennem dem over tid.

Instruktioner

• Observere din ven tæt for ændringer i adfærd. Bemærk Hvis disse forskelle er konstant over et par dage, uger eller hvis det synes sporadisk. Kigge efter et tab af interesse i ting han nyder almindeligt, vrede i tider, hvor han ville være forblevet rolige eller utilpashed om vigtige beslutninger. Som en nær ven, kan du fortælle, hvornår ændring i adfærd er alvorlige nok til at konfrontere din ven på et potentielt problem. Også, Bemærk eventuelle nye adfærd, der synes ud over sædvanlige, såsom manglende badning, isolation, ekstreme sorg eller ekstreme vrede, hurtige ændringer i humør eller et forsøg på at skjule noget.

• Skriv ned alle dine observationer. Vil du ikke nødvendigvis læse disse højt til din ven, når du beder ham om at søge hjælp, men det hjælper dig med at organisere dine tanker. Liste over hvilke humør eller opførsel forandringer er mest mærkbar og forårsage du den mest problematiske. Note eksempler med dine observationer. Lav en liste over steder, hvor din ven kan modtage hjælp. Hjemmesider er en god start, fordi personen kan udforske fra privatlivets fred for sit værelse, besparende angst forårsaget ved at gå til en klinik.

• Spørg din ven hvis du kan tale med ham i et minut. Ikke bare forår denne type samtale på ham, mens han går ud af huset, snarere, sigter til et tidspunkt, hvor han hjem om aftenen og komfortabel i sine omgivelser. Efter middag mens du slapper er et godt tidspunkt at have en personlig samtale.

• Formidle bekymring for ham, som du fortæller ham, du har bemærket han har været fungerende forskellige sidst. Give et eksempel, der illustrerer deres punkt, såsom faldende flere sociale arrangementer med fælles venner. Tilføj eventuelle personlige oplysninger, der kommunikerer dit nærhed til din ven og din ægte bekymring for hans velfærd. Hvis han ønsker at dele en oplevelse, lytte og ikke afbryder.

• Foreslå han søge hjælp til hvad forstyrre ham. Fortæl ham, du ikke behøver at kende detaljerne, men du er bekymret for sin lykke. Hvis du selv har gået til terapi, videregive dine personlige erfaringer og beskrive, hvordan det har hjulpet dig. Tilbud til at ledsage din ven til en klinik eller terapeut til at yde støtte i denne svære tid. Dæmpe sin frygt for ukendt og forsikre ham om, at du kun beder ham få hjælp fordi du holder af ham.

Tips & advarsler

  • Tage sig af dig selv ved ikke vidt din følelsesmæssige kapacitet.
  • Spørger en selvmorderisk person, hvis han har en plan om at begå selvmord ikke vil tvinge ham til at gøre det, snarere giver dig mulighed for at få ham hjælp.
  • Hvis situationen er alvorlig og personen forårsager skade på sig selv eller andre, skal du tage ham til skadestuen på det nærmeste hospital eller ringe efter en ambulance.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com