Maven Gas Relief

06/08/2010 by admin

Maven Gas Relief

Oppustethed, bøvsen og passerer gas er normale funktioner i fordøjelsessystemet. Ifølge National Institute of Health, de fleste mennesker producerer og passere et gennemsnit på 1 til 3 pt. gas om dagen, frigive det omkring 14 gange. Desværre for nogle, maven gas kan forstyrre deres daglige aktiviteter og kan være et symptom på et mere alvorligt problem.

Årsager

Tilstedeværelsen af gas i mave-tarmkanalen er slugt luft og fordelingen af visse ufordøjede fødevarer i tyktarmen af bakterier. Synke små mængder af luft når spise og drikke er uundgåelig, men rygning, tyggegummi, hurtigt at spise eller drikke kan forårsage for meget luft ind i maven.

I tyndtarmen, kan nogle former for kulhydrater ikke være fordøjet af kroppen på grund af en mangel eller fravær af særlige enzymer. Denne ufordøjet mad vil flytte ind i tyktarmen, hvor det til sidst nedbrydes af bakterier. Som følge heraf er brintgas, kuldioxid og undertiden metangas produceret som biprodukter og udgivet gennem endetarmen.

Symptomer

Bøvsen, flatulens, er abdominal oppustethed og smerte de mest almindelige symptomer på gas. Den fysiologiske virkning af bøvsen sker, når maven er fuld af mad. Kronisk bøvsen kan også være et tegn på en øvre gastrointestinal lidelse såsom mavesår sygdom, gastroøsofageal reflukssygdom eller gastroparese.

Flatulens er forårsaget ved passage af overskydende gas gennem endetarmen. For meget gas kan være resultatet af kulhydrat malabsorption, fordøjelsessystemet intolerance over for nogle kosten sukker.

Abdominal oppustethed er normalt forårsaget af overskydende gas i maven. Intestinale sygdomme, som irritabel tyktarm, forårsage øget følsomhed over for gas og skabe igen følelsen af oppustethed. Tarmbetændelse eller obstruktion som følge af sygdomme som Crohns sygdom eller tyktarmskræft kan også forårsage abdominal oppustethed.

Behandling

De to mest almindelige måder at reducere ubehag i maven gas er kostændringer og medicin. Læger vil instruere patienterne til at spise færre gas-forårsager fødevarer som sådanne frugter, grøntsager, fuldkorn, mælkebaserede produkter og fødevarer med højt fedtindhold. Desværre mængden af gas produceret af visse fødevarer, varierer mellem mennesker, og derfor kostændringer succes afhænger læring gennem trial and error.

Der er flere over-the-counter medicin såsom antacida, aktivt kul og fordøjelsesenzymer i maven gas relief. Antacida såsom Gas-X indeholder simethicone, en skummende agent, som overholder mave gasbobler og gør det lettere at bøvse. Aktivt kul tabletter er taget både før og efter et måltid for at reducere gas i tyktarmen. Fordøjelsesfremmende enzym kosttilskud såsom Beano og Lactaid indeholder de digesting enzymer, som kroppen mangler at fordøje sukker i bønner, grøntsager og mejeriprodukter.

Receptpligtig medicin kan være behov for mere alvorlige gas symptomer og tarm sygdomme. Patienter med intestinal lidelser såsom irritabel tyktarm kan ordineres promotility lægemidler, der hjælpe med at flytte gas mere effektivt gennem mave-tarmkanalen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com