Hvad er ADHD, og hvad er symptomerne?

02/03/2011 by admin

Hvad er ADHD, og hvad er symptomerne?

Ifølge Center for Disease Control og forebyggelse (CDC) er opmærksomhed underskud hyperaktivitet lidelse (ADHD) en neurobehavioral lidelse, der påvirker 4,5 millioner børn i alderen 5 og 17. Det anslås, at 3 til 7 procent af børn har ADHD. Drenge er diagnosticeret med ADHD oftere end piger, men kløften mellem kønnene forsnævring. Selv om udbrud af ADHD opstår i barndommen, hvis betingelserne i Ungdom og voksenliv.

Årsag

Årsagen til ADHD er usikker, men der er tegn på, at genetik spiller en rolle. Forskere undersøger eventuelle forbindelser mellem miljømæssige eksponering for kemikalier og bly, alkohol eller narkotika brug under graviditet, lav fødselsvægt, for tidlig fødsel og hjerneskade. Beviser bekræfter ikke en forbindelse mellem ADHD symptomer og forbruget af sukker, tv-visning, dårlige forældre eller afspilning af computerspil.

Karakteristika

ADHD er karakteriseret ved uopmærksomhed og hyperaktivitet eller impulsivitet. Selvom et barn kan påvise egenskaber, der falde i alle tre kategorier, kan tilstedeværelsen af betydelige forstyrrelser i ét område signalere en diagnose med ADHD. Ifølge den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser kræver 4. udgave (DSM IV) ADHD diagnosen seks eller flere karakteristika i kategorien af uopmærksomhed eller hyperaktivitet/impulsivitet.

Uopmærksomhed og distraktion

Uopmærksomhed symptomer omfatter manglende evne til at koncentrere sig, manglende evne til at fastholde fokus, manglende følge op på instruktioner, svært ved at organisere aktiviteter, undgåelse af opgaver, der kræver mental indsats for vedvarende perioder, let distraktion af eksterne kilder og glemsomhed.

Hyperaktivitet/impulsivitet

Hyperaktivitet/impulsivitet symptomer omfatter fidgeting eller vrider; at komme op på upassende tidspunkter; overdreven løb, klatring eller rastløshed; svært ved at spille stille og roligt; skal altid være i bevægelse; konstant taler; vanskeligheder venter en tur; og afbryde andre.

Debut af symptomer

I det mindste nogle ADHD symptomer skal have debut før en alder af 7 og må ikke være isoleret til en bestemt indstilling som skolen eller hjemme. Symptomerne må forringe personens evne til at fungere korrekt i skole, arbejde eller sociale indstillinger.

Typer

Diagnose falder i tre kategorier. ADHD kombineret type forstås personen, der udviser egenskaber af begge uopmærksomhed og hyperaktivitet/impulsivitet, ADHD Predominately Hyperactive-Impulsive type viser tegn på hyperaktivitet eller impulsivitet uden symptomer af uopmærksomhed, ADHD overvejende uopmærksom type viser tegn på uopmærksomhed uden hyperaktivitet-impulsivitet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com