Negative virkninger af cigaretrygning

01/31/2011 by admin

Ryge cigaretter berører næsten alle aspekter af en rygerens liv. Hvert indre organ er påvirket af rygning. Mange af virkningerne af rygning er i det mindste delvist reversible, hvis rygeren afsluttes rygning. For eksempel inden for den første dag i sparker vanen, risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde er nedsat som en direkte følge af stigningen i ilt og falde af kuldioxid. Men disse effekter øge inden for få minutter for at tage et pust.

Respiratoriske problemer

Rygning påvirker hjertet og lungerne. Mens nogle af virkningerne er reversible, gælder dette kun hvis du stoppe med at ryge før skaden er meget dårlig. Med hver indånding af cigaretrøg, foring af bronkierne bliver irriteret. Dette får dem til at producere slim. Denne Slim så fører til kronisk hoste. Det kan også forårsage astma-lignende symptomer i en ikke-astmatiske. KOL er en anden komplikation skyldes rygning. Med disse virkninger på lungerne, kan gå eller enhver aktivitet blive meget vanskelig.

Kræft

Cigaretter indeholder tilsætningsstoffer, som er kendt kræftfremkaldende, hvilket betyder, at de er kendt for at forårsage kræft. Disse kræftfremkaldende stoffer omfatter formaldehyd og kulbrinte. Lungekræft, mund kræft og halskræft er de tre mest udbredte kræftformer, der har et direkte link til cigaretrygning. I nogle tilfælde, kan kræft ikke være fanget indtil det punkt, hvor det er uhelbredelige.

Kredsløbssygdomme problemer

Når du ryger, røg cigaret erstatte ilt i kroppen. Dette betyder, at mindre ilt får til hjertet. Dette kan forårsage en uregelmæssig hjerterytme og andre komplikationer. Kemikalier i cigaretter også deponere plak. Som denne plaque bygger op, øger risikoen for at få et hjerteanfald, fordi blodforsyningen til hjertet er begrænset.

Sociale virkninger

De negative virkninger af rygning ikke er begrænset til kun sundhedsrelaterede spørgsmål. Rygning forårsager også visse sociale virkninger. Som folk bliver mere sundheds bevidste, rygning er ved at blive et tabu. Passiv rygning farer, samt den ubehagelige lugt af cigaretrøg, medvirkende faktorer til den sociale stigmatisering.

Effekt på ejendele

Cigaretrøg påvirker indbo. Glas på spejle, vinduer og møbler bliver diset når udsat for cigaretrøg i en længere periode. Klud møbler, tæpper og andre varer med porøse overflader absorberer cigaretrøg, der forårsager elementerne til at holde den røg lugt. Denne lugt bliver forslidt som tiden skrider frem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com