Plantar Facsitis behandling

02/05/2011 by admin

Plantar fasciitis opstår, når en tykke bånd af væv kaldet den plantar fascia, som fastholder den langsgående svangen af foden, udvikler tårer, hvilket resulterer i smerte og inflammation. Folk der er atletisk, gravide eller overvægtige, eller der bære lav kvalitet sko, er i højere risiko for lider af plantar fasciitis. Ignorere betingelsen kan forårsage plantar fasciitis at blive et kronisk problem, men det kan behandles med succes ved at skræddersy en behandlingsplan, der bedst passer til dine præferencer.

Medicin

Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, eller NSAID, såsom ibuprofen vil ikke behandle det underliggende problem, men de hjælpe med at lindre smerter. Kortikosteroider kan anvendes på huden eller injiceres for at medvirke til at fremskynde behandlingen. Dog kan injektioner af kortikosteroider være farlige, fordi de har potentiale til at svække den plantar fascia og muligvis få det til at briste.

Massage terapi

En massage terapeut kan være i stand til at strække musklen, frigive fascial spænding og bryde op sammenvoksninger og arvæv. Nogle teknikker kan være ganske smertefuldt, men en kvalificeret massage terapeut vil være i stand til at arbejde inden for din smertegrænse for at opnå den største fordel.

Ice

Anvende is til smertefulde områder et par gange om dagen i 15 til 20 minutter ad gangen. Massere en ispose over din fod kan også være nyttigt. Fryse vand i en lille papir kop og derefter skræl væk rim for at afsløre isen og rulle den øverste del over din fod i cirka fem minutter i en cirkulær bevægelse. Da isen smelter, holde peeling væk cup. En anden mulighed er at fryse en dåse sodavand, og rulle arch mund over dåsen. Du kan erstatte en tennisbold for den frosne kan.

Livsstilsændringer

Visse ændringer i livsstil til behandling plantar fasciitis kan hjælpe med at forhindre det gentages. Hvis du gå eller køre ofte, reducere mængden af miles du dække indtil smerten ikke er så alvorligt. Alternativt kan du tage op svømning, cykling eller en anden skånsomme form for motion, indtil smerten aftager eller forsvinder.

Shock Wave terapi

Ekstrakorporale trykbølge behandling (ESWT) er en procedure, der dirigerer lydbølger på området til smerter i hælen for at stimulere helingsprocessen. Det meste af tiden, bruges denne form for terapi kun til kronisk plantar fasciitis, der ikke har reageret godt på mindre ekstreme behandlingsmuligheder. ESWT kan være meget smertefuldt, og det kan resultere i blå mærker, hævelse og følelsesløshed.

Kirurgi

Hvis dine symptomer ikke responderer på konservativ behandling, kan kirurgisk frigivelse af plantar fascia betragtes. Men kirurgi bør anvendes som en sidste udvej. Den kirurgiske procedure indebærer afmontering af plantar fascia fra hælen knogle, som kunne svække arch i din mund.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com