Sproglige udvikling hos teenagere

06/07/2010 by admin

Sproglige udvikling hos teenagere

Den intense periode af sprogudvikling finder sted i den tidlige barndom; børn nå flere milepæle i tilegnelse af sprog fra fødsel indtil seks år. Aktuel forskning viser, at teenagere fortsætter med at udvikle sprogfærdigheder, men i et andet tempo.

Ændringer i hjernen, Teenage

Ifølge artikel "Teenage hjernen; et Work in Progress"offentliggjort af National Institute for Mental Health, forskere har opdaget, at teenage hjernen oplever strukturelle ændringer; der er en anden spurt af grå materie overproduktion (neuroner og forbindelser) i alderen 11 til 12. Der er også en vækst spurt i hvid substans (et lag, der indhyller nervefibre) som sker i alderen 6 og 13 i områder af hjernen, der specialiserer sig i sprog. Denne vækst falder efter 12 år (slutningen af den kritiske periode for at lære sprog).

Sprogtilegnelse

Artiklen "Sprogtilegnelse" offentliggjort af University of Delaware forklarer, at erhvervelsen er processen hvormed børn naturligt lærer deres modersmål. Forskellige teorier forsøger at forklare, hvordan børn tilegne sig sprog. For eksempel, foreslår den medfødte hypotese, at børn er født klar til sprog; erhvervelse er hurtig for to år efter, at børn lærer deres første ord. Den kritiske alder hypotese foreslår, at evnen til at lære de indfødte sprog udvikler sig fra fødsel til puberteten; Dette er en fast periode, hvorefter børnene ikke kan erhverve flere syntaks (arrangement af ord) eller morfologi (opførelse af ordet).

Sprogindlæring

Artiklen "Sprogtilegnelse" offentliggjort af University of Delaware forklarer, at sprogindlæring er den bevidste kendskab til et sprog (at kende reglerne). Artikel "Forbedre læsning for børn og teenagere" udgivet af Child Development Institute forklarer, at læse, for eksempel, er en læreproces, der sker ikke automatisk, men skal læres.

Sproglige udvikling

Artikel "Sprog udvikling i unge" udgivet af Georgia State University forklarer, at udviklingen af sprog er næsten komplet for teenagere. Kun små ændringer forekomme i denne alder; for eksempel lære unge at bruge mere komplekse grammatiske strukturer og ændre deres sprog stil efter situationen. Artiklen hævder, at på dette tidspunkt den kritiske periode at lære et andet sprog har været savnet. Læring er muligt gennem fordybelse, men komplet flydende er kun nået når sprog er lært i en tidlig alder.

Andetsprog for teenagere

Artikel "Andet sprog læring og the skolegang af indvandrer teenagere: fokus på fremherskende misforståelser" udgivet af Stanford Universitet forklarer, at teenagere er bedre indlæring af et fremmedsprog at børn eller voksne; de har veludviklede kognitive base og læring færdigheder. Teenagere forventes imidlertid at tale med mere sofistikerede end børn. For at blive dygtige på et andet sprog, teenagere har brug for at blive udsat for et andet sprog og gøre en indsats for at lære det. Hvor lang tid det tager, er ikke forudsigelig.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com