Livmoderhalskræft advarselstegn

04/13/2010 by admin

Livmoderhalskræft er en meget almindelig kræft, der påvirker kvinde. Ifølge Mayo Clinic, den normalt forekommer hos kvinder over 30 år og påvirker de reproduktive organer. Den bedste måde at opdage livmoderhalskræft tidligt er at have regelmæssig Pap-tests som planlagt af din læge. Ud over regelmæssig celleprøve, bør du også reducere risiciene i forbindelse med udvikling af livmoderhalskræft. Genkende tegn og symptomer og søger medicinsk vurdering og behandling straks kan hjælpe producere et positivt resultat.

Typer

Der er to typer af livmoderhalskræft. Planocellulært karcinom begynder i flade celler, linje bunden af livmoderhalsen. Fleste, 80 til 90 procent, af livmoderhalskræft er planocellulært karcinom, ifølge Mayo Clinic. Anden typen af livmoderhalskræft er adenocarcinom, der udgør de glandulære celler i den øverste del af livmoderhalsen. Årsagen til squamous og glandulær celler udvikler sig til kræft stadig ikke klart. Forskere ved det humane papillomavirus er involveret. I næsten alle livmoderhalskræft, er HPV fundet.

Risikofaktorer

Du er en øget risiko for at udvikle livmoderhalskræft, hvis du har et svækket immunsystem. Hvis du udvikler en HPV-infektion og har et svækket immunsystem dine chancer for at udvikle livmoderhalskræft stigninger. Der er nu en vaccine, Gardasil, som forhindrer HPV og reducerer forekomsten af livmoderhalskræft. Dette kan anbefales for 11-12 år og også for 13 til 26 år, hvis de ikke har allerede modtaget vaccine.

Der er også valg af livsstil, der kan øge din risiko. Hvis du har et stort antal af seksuelle partnere, havde tidlig seksuel aktivitet og har andre seksuelt overførte sygdomme du har en større risiko for at få HPV. Dette øger din risiko for at udvikle livmoderhalskræft.

Advarselstegn

Symptomer på livmoderhalskræft vises muligvis ikke, indtil kræften er vokset. Tidligt om, er der generelt ingen tegn eller symptomer på kræft. Når kræften har udviklet sig er der flere advarselstegn, som du skal være opmærksom på. Hvis du bemærker, vaginal blødning efter samleje, mellem perioder eller efter overgangsalderen, kan dette være en advarselstegn og du skal underrette din læge straks. Også, kan du opleve vandig, blodig udledning, der har en dårlig lugt eller bækkensmerter med eller uden samleje. Nogen af disse er advarselssignaler, der skal tages alvorligt.

Diagnose

Ved at fortælle din læge om eventuelle tegn på du har oplevet, at tyde livmoderhalskræft, vil din læge køre nogle tests. Først vil hun undersøge din livmoderhals for eventuelle afvigelser. Hvis der er nogen fundet din læge vil tage en prøve af celler for en biopsi. Din læge kan udføre, hvad der er kendt som en kegle biopsi. Dette vil tillade ham at opnå dybere lag af væv til bedre test. Hvis biopsi kommer tilbage og det er faktisk livmoderhalskræft, skal flere test gøres. Disse tests omfatter billeddannelse test, såsom en MRI eller X-ray. Dette vil hjælpe lægen identificere hvis kræften har spredt sig ud over livmoderhalsen.

Behandling

Behandling for ikke-invasiv kræft kan være så simpelt som at fjerne de unormale celler fra livmoderhalsen. Dette kan gøres ved laserkirurgi eller Kryokirurgi. Kryokirurgi fryser og dræber kræftceller. Hvis kræften er fundet for at være invasive, kan andre behandling være nødvendig. Dette kan omfatte en hysterektomi, som er fjernelse af livmoderen. Dette vil efterlade patienten ikke kan blive gravid, men forhindrer, at kræften kommer tilbage. Andre valgmuligheder omfatter stråling og kemoterapi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com