Hvad er studiet af sundheds-it?

05/12/2011 by admin

Sundhedspleje Informatik (HCI) er en hastigt voksende gren af den massive sundhedspleje industri. HCI repræsenterer et ægteskab af informationsteknologi (IT) og sundhedspleje og bruger de mange nye værktøjer til rådighed gennem IT-revolution at gemme og hente følsomme sundheds-relaterede oplysninger. Endnu mere markant, sundhedspleje informationsteknologi banebrydende nye informationstjenester og systemer, der er skræddersyede til at opfylde specifikke oplysninger-håndtering behov inden for industrien. Sundhedspleje oplysninger omfatter patientjournaler, privatlivets fred for der skal være nidkært bevogtet; medicin ordrer; diagnostiske data; og samlede behandling-resultatet statistik.

En voksende fagområde

HCI er opstået som en stadig mere populære fagområde i de seneste år, med kurser på både tekniske skoler og ved fire-årige gymnasier, der har uddannelser i computer-informationssystemer. Montana Tech, beliggende i Butte, Montana, var en af de første skoler til at tilbyde en bachelor of science grad i sundhedspleje informatik. Skolen, som er uddannet sin første studerende i dette program i 2005, definerer HCI som "studiet af de bedste måder at anskaffe, implementere og bruge data- og informationssystemer til støtte for behandlere og leveringen af sundhedspleje".

Behovet er stort

Krav på sundhed-pleje vokset systemet vokser med stormskridt, behovet for at finde bedre måder at flytte den massive mængde af sundheds-relaterede data hurtigt, effektivt og sikkert sig så godt. HCI fagfolk tilpasning af eksisterende oplysninger-management teknologi for at hjælpe med at håndtere disse data og søger også at udvikle helt nye systemer, der vil forbedre på de i øjeblikket tilgængelige værktøjer.

En udvidelse af telemedicin

HCI er en logisk udvidelse af tidligere forsøg på at udnytte eksisterende oplysninger og elektronik teknologi til at hjælpe bedre adresse amerikanerne sundhedspleje behov. Allerede i 1960 ' erne søgt læger og andre sundhedsprofessionelle at give behandling via telefonlinjer til patienter i fjerntliggende steder. I de mellemliggende år har eksplosion af informationsstyring teknologi givet et helt arsenal af nye redskaber til at indsamle, gemme og distribuere sundheds-relaterede data og give medicinske fagfolk med edb værktøjer til at behandle deres patienter.

Sikkerhedsmæssige bekymringer

Som bekymringer om patienternes privatliv og medicinsk etik er vokset, så har også presset på HCI forskerne at udvikle virkelig sikker modes at håndtere følsomme sundhedspleje data. De står over for en skræmmende opgave at skabe systemer, der kan hurtigt flytte massive mængder af sundhedsrelaterede oplysninger fra et punkt til et andet og stadig modstå udefra forsøg fra hackere og andre til at opnå ulovlig adgang til disse data.

Globale standardisering

For HCI ultimative mål skal realiseres, vil det være nødvendigt at udvikle og indføre internationale standarder for digital indberetning af medicinske data fra det ene hjørne af verden. Det er usandsynligt, at ske, medmindre HCI fagfolk overalt skabe internationale alliancer, der vil lette sådan samarbejde og standardisering, tilbyder endnu en udfordring til dem ind i denne relativt nye fagområde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com