Om Losartan

03/08/2011 by admin

Losartan kalium er en medicin ordineret til at reducere forhøjet blodtryk og til behandling af diabetisk nefropati, en nyre sygdom opleves af nogle mennesker med diabetes. Det bruges også til at mindske risikoen for slagtilfælde hos personer med forhøjet blodtryk og venstre ventrikel hypertrofi (LVH). LVH indebærer en udvidelse af venstre pumpe kammer i hjertet, og kan forårsage uregelmæssigheder i måde hjertet pumper blodet.

Funktion

Losartan er tilgængelig som mærke Cozaar, fremstillet af Merck & Co. Det er klassificeret som en angiotensin II receptor blokker, et lægemiddel, som blokerer virkningen af et enzym, der forårsager blodkarrene til at indsnævre. Dette tillader blodkar til at slappe af og resulterer i lavere blodtryk. Sænke blodtrykket nedsætter risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde.

Dosering

Losartan er tilgængelig i tabletter af 25 mg, 50 mg og 100 mg. For højt blodtryk, læger typisk starte patienter med 50 mg en gang om dagen, og derefter øge eller mindske dosis afhængigt af svaret. Det kan være flere uger før losartan får fuld virkning.

Mindre bivirkninger

Mange bivirkninger er forbundet med losartan, men alle er ualmindelige. De hyppigste bivirkninger rapporteret normalt er midlertidige og omfatter forstoppelse eller diarré, svimmelhed, søvnløshed, muskelkramper, løbende næse og nasal overbelastning.

Alvorlige bivirkninger

Mere alvorlige bivirkninger kan opstå med losartan brug, men de er sjældne. Disse omfatter angst eller depression, anæmi, blære infektioner, sløret syn, fibromyalgi, gigt og migræne hovedpine. Meget sjældent, kan en lidelse kaldet rhabdomyolyse forekomme. Denne betingelse medfører opdeling af skeletmuskulatur, frigiver et protein ind i blodbanen, som kan skade nyrerne. Gravide kvinder bør ikke tage losartan, fordi stoffet kan forårsage alvorlige fødselsdefekter og kan endda være fatalt for det ufødte barn.

Lægemiddelinteraktioner

Losartan kan øge kalium i blodet, hvilket kan føre til hjertearytmi. Folk tager andre stoffer, øger kalium i blodet kan være nødvendigt at undgå at bruge losartan. Disse lægemidler omfatter kalium-besparende diuretika såsom amilorid, kaliumtilskud og salt erstatninger, som indeholder kalium. Derudover, non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom ibuprofen og aspirin kan mindske muligheden for losartan at lavere højt blodtryk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com