Pleje af brystet rør

11/20/2010 by admin

Brystet rør er indsat i brystvæggen for en patient at give mulighed for dræning af væske eller blod fra lungerne, eller at tillade fanget luft at undslippe. Anvendes til behandling af sådanne vilkår, som en kollapset lunge eller til at styre blødning i brysthulen, University of Maryland Medical Center hedder det, at brystet rør normalt venstre i indtil røntgen eller MR-scanning viser en ren lungerne og brysthulen, med ingen fordrevne væsker overladt til opbygge.

Hjemme

Når der er en åbning fra inde i kroppen på ydersiden, er du i øget risiko for infektion og komplikationer. Når du er blevet frigivet fra hospital eller ambulant proceduren med et bryst rør, er der visse krav for at holde røret ren og undgå alvorlig infektion. Normalt vil en sygeplejerske vise dig på hospitalet eller på et hjemme besøg, hvordan man korrekt pleje for slangen og for at sikre, at der er ingen infektion. Du vil lære hvordan du holder bandager tør og hvordan for at sikre, at røret er dræning den måde det er meningen at. Hun vil vise dig, hvordan du rengør slange og taske, og hvornår og hvordan du ændrer posen, når den er fuld.

Generel pleje

Sørg altid for, at den røde pil på røret er pegede i den rigtige retning. Du kan fortælle det fra pilen på slangen, selv; pilen skal altid pege på posen til at sikre, at væsker ikke vil tilbage til brystet. Af samme grund, Sørg for, at posen er holdt under din talje.

Hvis du skal hoste, dække røret med et stort håndklæde eller pude og derefter hoste. Dette vil beskytte slangen og holde det fra at blive fortrængt af kraften af hoste. Når du tager et brusebad, Sørg for, at røret er dækket med plastfolie til at forhindre det fra at blive våd.

Straks kontakte din læge

Kontakt din læge straks, hvis du bemærker pus eller en dårlig lugt kommer fra indsættelsesstedet, som dette i en angivelse af infektion. Andre situationer omfatter pludseligt indsættende åndedrætsbesvær besvær, øget smerte eller smerter, som du ikke har før eller en høj feber (over 101° F).

Holde et vågent øje med din slange. Hvis du bemærker lækage omkring indsættelsesstedet, hvis du kan se blod i slanger eller taske eller ved indsættelsesstedet, ringe til din læge. Hvis du kan se rødme omkring indsættelsesstedet, eller opleve ømhed eller hævelse, se din læge så hurtigt som muligt, da dette angiver alvorlig infektion.

Hvis røret kommer ud helt, ring for at få hjælp. Hvis det er efter timer, ringe 911 og har EMTs reagere. Placer en ren gaze pad over indsættelsesstedet og tryk fast. Tag målte indåndinger og gå ikke i panik.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com