Hvordan opdages prostatakræft?

12/02/2010 by admin

Symptomer

Ikke alle mænd viser tegn på prostatakræft, men for dem at gør, symptomer spiller en nøglerolle i tidlig påvisning. Tegn på prostatakræft omfatte et stigende behov for at urinere, hyppig vandladning om natten, en brændende eller hastende karakter i urinere, urin, der er svage eller afbrudt, blod i urinen og svært urinating. Derudover smerter og ubehag i ryggen, kan hofterne eller bækken angive prostatakræft, som kan den fornemmelse, at din blære ikke er tom efter vandladning. Disse symptomer angiver ikke automatisk kræft, da der er mange andre medicinske årsager, der kan være bag dem. Den bedste fremgangsmåde når oplever disse symptomer er straks se en læge, så han kan gøre en præcis diagnose.

Digital rektal undersøgelse

Under en digital rektal undersøgelse, vil lægen indsætte en smurt og behandsket finger i dit anus. Han vil derefter føler for at søge efter enhver type uregelmæssighed eller enhver usædvanlig fast områder omkring din prostata. Denne metode kan påvise de fleste prostata kræft.

Prostata-specifikt antigentest

Prostata-specifikt Antigen (PSA) er et protein fundet i mænds blod; prostata celler producerer proteinet. Mænd med prostatakræft har højere niveauer af PSA i blodet end raske mænd. Selv om den gennemsnitlige standard for acceptable niveauer af PSA i blodet er 4 ng/mL, varierer de acceptable niveauer for protein med alderen, især for yngre mænd.

PSA-relaterede Tests

Der er flere andre sundhedsmæssige faktorer, der kan forårsage et højt PSA, og derfor, læger bruger en PSA-Test bruger to yderligere prøver for at opdage prostatakræft hos personer med et højt PSA-niveau. Procent gratis-PSA eller PSA II er en test, der registrerer, hvor meget PSA protein findes i blodet uden at være bundet til at et andet protein. Meget lave niveauer af gratis PSA angive prostatakræft, mens meget høj tendens til at angive en Forstør prostata. Din læge kan også vælge at overvåge din PSA hastighed, eller hvor hurtigt din PSA niveauerne stige over en periode. Dette involverer typisk tre tests over 18 måneder. PSA velocity niveauer af 0,75 ng/mL pr. år er i overensstemmelse med prostatakræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com