Hvad narkotika vil gøre blodtryk høj?

07/01/2010 by admin

Forhøjet blodtryk, også benævnt hypertension, er defineret som havende blodtryk, der læser over 140/90. I de fleste tilfælde, højt blodtryk tager år at udvikle og har mange årsager, hvoraf den ene er ordineret medicin. Når en medicin forårsager høj blodtryk, dog en persons blodtryk kan stige hurtigt og ikke over tid som når forårsaget af noget andet. Hvis du synes at oplever højt blodtryk på grund af medicin, tale med din læge om at have din dosis justeres eller medicin skiftet for at undgå enhver højt blodtryk-relaterede komplikationer.

Acetaminophen

Undersøgelser har vist, at kvinder tager 500mg eller flere af acetaminophen om dagen har en øget risiko for forhøjet blodtryk. Fælles typer af acetaminophen er Tylenol. Hvis du oplever højt blodtryk på grund af denne medicin, kan du muligvis lavere din Tryk ved helt at skifte til en anden smertestillende, skiftevis acetaminophen med en anden smertestillende eller sænke din daglige dosis.

Antidepressiva

Antidepressiv medicin kan forårsage forhøjet blodtryk i nogle patienter. Disse stoffer behandle depression ved at ændre hjernens reaktion på serotonin, dopamin og norepinepherine, alle kemikalier, der påvirker en persons humør. Læger har ikke forstået præcis derfor visse antidepressiva forårsage forhøjet blodtryk. Igen, konsultere din læge om at have din dosis sænkes, hvis muligt, eller skiftende til en anden antidepressiv.

P-piller

Nogle kvinder tager p-piller oplever højt blodtryk, der opstår, fordi hormonerne i disse piller føre til mindre og smallere blodkar. Stort set alle prævention piller bære risikoen for stigende blodtryk. Konsultere din læge, og se, hvis du kan drage fordel ved at skifte til en anden type af p-piller eller ved hjælp af en ikke-hormonelle form for prævention såsom kondomer.

Dekongestanter

Visse dekongestant medicin kan forårsage forhøjet blodtryk; læse etiketter omhyggeligt. Forhøjet blodtryk er forbundet med disse medicin opstår, fordi de smalle blodkar, hvilket gør det vanskeligere for blodet at flyde gennem venerne. Almindeligt anvendte dekongestanter omfatter Afrin og Sudafed. Mennesker, der oplever høj blodtryk relateret til dekongestanter bør stoppe med at bruge dem for at stabilisere deres blodtryk.

Immunosuppresiva

Immunsuppressiva er en type medicin, der kan forårsage forhøjet blodtryk. Den præcise årsag til hvorfor de kan hæve blodtrykket er ikke kendt, men det menes, at stigningen er relateret til den virkning, at disse stoffer har på nyrerne. Almindeligt omfatter prescrubed immunsuppressiva Prograf, Neoral, Medrol og Sandimmune.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com