Den medicinske anvendelser af Sonografi

03/28/2011 by admin

Den medicinske anvendelser af Sonografi

Sonografi, også kendt som en ultralydsscanning, er et afbildningsværktøj, der kan bruges til at diagnosticere, overvåge betingelser og bistå med medicinske procedurer. Ultralyd er en non-invasiv procedure, der bruger lydbølger til form billeder af kroppen. Der er ingen kendte sundhedsmæssige risici forbundet med Sonografi. Som følge heraf er ultralyd en ofte anvendt værktøj for en række årsager.

Graviditet

Sonografi er ofte anvendes til overvågning graviditet, da det ikke frembyder nogen risiko for mor eller ufødte barn. En ultralydsscanning kan hjælpe til at forudsige due dato for graviditeten og måle størrelsen af fosteret. Ultralyd bruges også til at vurdere fosteret og skærmen for afvigelser. Mere nylig, 3D- og 4-D ultralyd har været brugt i graviditeten for at få et mere dybdegående billede.

Øvre Abdominal organer

Sonografi er brugt til at studere de indre organer, der er tilgængelige som lydbølge--ikke fordøjelsesorganerne, som air slører billedet. Ultralyd kan studere hjerte og blodkar, nemlig den abdominale aorta. Denne imaging kan også bruges til at vurdere blod oversvømmelser i blodkarrene. En øvre abdominal ultralyd omfatter også lever, milt, galdeblære, bugspytkirtel og nyrer. En ultralydsscanning af disse organer kan, for eksempel opdager galdeblæren og nyresten.

Bækken organer

Ultralyd bruges også til at vurdere en række bækken organer såsom blære, livmoder og æggestokke. Denne type af ultralyd kan enten udfyldes i bækkenpartiet eller trans-vaginalt, hvis en anden opfattelse er nødvendig. Ultralyd kan afsløre vækster, som cyster eller fibromer, i livmoderen og æggestokkene. Sonograms bruges også til at skabe billeder af pungen og testiklerne, og kan finde prostata abnormiteter.

Biopsi

Ultralyd bruges til at guide biopsier. En biopsi er når en nål indsættes til at indsamle celler skal testes. Sonografi bruges til at sikre, at de korrekte celler er indsamlet, såsom når celler indsamles fra en tumor eller andre vækst. Brug af ultralyd i hele biopsi hjælper også lægen undgå at indsætte nålen i vitale organer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com