Hvad er et hjerte-lunge-maskine?

03/10/2011 by admin

Hvad er et hjerte-lunge-maskine?

En hjerte-lunge-maskine er en dagligdags betegnelse for en medicinsk procedure kendt som en hjertemassage bypass (CPB). En hjerte-lunge maskine antager funktioner af hjerte og lunger, som undertiden skal stoppes under åben hjerte kirurgi til at levere en stabil platform under operationen.

Formålet med hjerte-lunge-maskine

Hjerte-lunge-maskine antager funktioner af hjertet og lungerne og fortsætter den omsætning og iltning af blodet rundt i kroppen. Patienten ville dø hurtigt uden støtte fra en hjerte-lunge-maskine.

Hvordan virker det?

Hjerte-lunge-maskine bruger polyvinylchlorid (PVC) rør til at aflede blod gennem en mekanisk pumpe. Et andet sæt af PVC slange leverer blod til en oxygenator eller kunstige lunge. En kanyle eller kateter bruges til at forbinde PVC slange til aorta og andre dele af hjertet.

Risici

Under CPB, blodet af patienten er i kontakt med en udenlandsk overflade, og derefter recirkuleres gennem kroppen; kroppen kan have en toksisk reaktion på denne kontakt. Også, kan nyrerne påvirkes især af denne procedure, hvilket fører til problemer med vandladning eller nyresvigt.

Atelektase

En tilstand kendt som atelektase kan forekomme. Dette er når lungerne ikke re puste efter patienten er slukket lunge-maskine.

Hjerte-lunge maskine: Første brug

Den første kirurgiske brug af en hjerte-lunge-maskine på et menneske opstod i 1953, hvor Dr. John H. Gibbon brugt maskinen til at udføre kirurgi på en patient. Maskinen overtog alle de kredsløbssygdomme og respiratoriske funktioner for 26 minutter.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com