Næse skade behandling

05/02/2012 by admin

Næse skade behandling

En direkte indvirkning på næsen kan skade det. Om forårsaget af kampene, dyrke sport, eller gennem en ulykke, kan sådan en skade fraktur knogler i næsen og forårsage blødning, kontusion eller beskadigelse af næseskillevæggen. Næse skade behandling har til formål at stoppe blødningen, reducere hævelse og lindre smerter. Mens en tur til lægen kan være behov for en mere alvorlig skade, kan førstehjælp behandlinger gives på stedet for mindre næse skader.

Anvend pres

Næsten alle næse skader vil forårsage blødning, og den første behandling er at stoppe den. Den måde at stoppe blødningen er at lægge pres. Klemme næseborene, mens omhyggeligt undgår den nasale knogler, og vejret gennem munden. Næsen kan blive afholdt som dette for omkring 10-12 minutter. Anvendelsen af is vil bremse blødningen og også mindske smerter og hævelse.

Nogle gange hvis skaden er alvorlig, det anvendte tryk kan ikke arbejde og gaze måske nødt til at være pakket inde i næseborene. Omhu bør tages, at de skadelidte ikke gnide eller blæse hans næse når blødningen er ophørt, da dette kan forårsage blødning at begynde igen. Hvis skadelidte er barn, forsøge at stoppe barn fra gråd, da dette vil forværre den blødning.

Undgå skade irritanter

Ingen form for anti-inflammatoriske lægemidler, herunder aspirin, bør tages i mindst to dage efter skaden, da det kan forårsage flere næseblod. Efter alle hævelsen er væk, vil anvende varme til det skadede område mindske smerten. Omhu bør tages, håndklæde eller varme pad ikke er for varm, da varme thins blodet og gør nogen blødning vanskeligere at kontrollere.

Næsehulen og membran er meget mørt og følsomme efter en skade. Noget, der irriterer næsehulen, som ryger eller drikker alkohol, har en risiko for at starte den blødning igen. Rygning hæmmer også den helbredende proces, fordi det begrænser blodtilførslen. Korrekt omsætning er afgørende, når væv healing.

Næse skader vil forårsage blokering i næsehulen og personen vil opleve stuffiness i næsen. På sådanne tidspunkter, bør slim i næsen være holdt tynde, ved at drikke masser af væske. Personen bør indånding af tør luft; en luftfugter vil hjælpe med at holde luften fugtig.

Søge professionel hjælp

Hvis næsen er brudt eller ser skæve, bør det behandles kun af en autoriseret læge. Kirurgi kan også være nødvendig for at rette det korrekt eller at korrigere en afbøjet septum. Undladelse af at søge passende medicinsk behandling for alvorlige næse skader kunne resultere i fysiske deformiteter eller åndedrætsbesvær.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com