Hvad kan en knoglemarv Test bestemme?

09/01/2014 by admin

I den menneskelige krop er der mere end 200 knogler. Inde i mange af disse knogler er et materiale kaldet knoglemarv. Knoglemarven er lavet af fede bindevæv indeholdende stamceller, som forvandles til røde eller hvide blodlegemer eller blodplader, som er uundværlige til alle væv i kroppen og at immunsystemets funktion. På grund af dette udføre læger sommetider knoglemarv tests for at vurdere helbredsoplysninger om enkeltpersoner.

Kræft

Kræft er en tilstand, hvor kroppens egne celler fungere unormalt i nogle måde, forårsager de berørte enkelte at blive syg. En knoglemarv test kan afgøre, hvorvidt de celler, der er produceret i knoglemarven er kompromitteret af kræft eller om kræften har spredt sig til knoglemarven væv fra en anden del af kroppen.

Anæmi

Anæmi er en tilstand, hvor en person har en lav røde blodlegemer. Der kan være alvorlige, fordi røde blodlegemer transporterer ilt rundt i kroppen. Da røde blodlegemer produceres i knoglemarven, kan en knoglemarv test læger til at bestemme den specifikke type af anæmi baseret på abnormitet af knoglemarv celler.

Celle nøgletal

Nogle sygdomme, såsom anæmi og kræft, resulterer i abnorme forhold mellem celletyper. En knoglemarv test afslører sværhedsgraden af forholdet abnormitet. Dette giver lægen en idé om hvor alvorlig sygdommen kunne være eller hvor langt det kunne have kommet.

Behandling effektivitet

Nogle sygdomme forårsage knoglemarven til at producere lave numre af visse celletyper såsom hvide blodlegemer. Kræft er et godt eksempel på dette. En læge kan bruge en knoglemarv test til at overvåge celle produktion. Ved at gøre dette, kan lægen også overvåge effektiviteten af en ordineret behandling. For eksempel, hvis en person har kræft og en lav hvide blodlegemer, og er givet kemoterapi narkotika, kan lægen gøre knoglemarv test for at se om niveau af hvide blodlegemer gik efter narkotika blev brugt. Dette er afgørende for at hjælpe læger afgøre, om en anden løbet af behandling kan være nødvendig.

Transplantation levedygtighed

Hvornår knoglemarven er alvorligt kompromitteret, en knoglemarvstransplantation kan være nødvendig. Men fordi knoglen er levende væv, væv, der er transplanterede skal være forenelig med den oprindelige knoglemarv. Læger kan bruge knoglemarv test til at afgøre, om en knoglemarvstransplantation er en farbar vej får status af modtager og donor.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com