Kost for mennesker, handicappede eller sengeliggende

01/23/2011 by admin

Hvis du er sengeliggende eller handicappede, enten midlertidigt eller permanent, skal du vide, hvordan du kan optimere din ernæring, så du kan maksimere din livskvalitet. Betale strenge opmærksom på din kost kan hjælpe dig med at afværge sygdom og kompensere for det faktum, at du ikke muligvis kan udføre traditionelle motion uddannelse. En kost rig på vitaminer og næringsstoffer kan hjælpe dig med at inddrive hurtigere eller få mest muligt ud af en dårlig situation.

Ernæring og sengeleje

Uanset om du er handicappede eller begrænset til sengeleje, kræve du stadig den samme type kost som alle andre. Ifølge University of Iowa hospitaler og klinikker, bør en kost for en person, der i øjeblikket er fysisk handicappede være den samme afbalanceret kost anbefales til den almindelige befolkning. Den eneste reelle forskel er, at du kræver færre samlede kalorier, fordi du udføre mindre fysisk aktivitet hele dagen.

Kost forslag

American Cancer Society (ACS) tilbyder kvalitet generelle slankekure henstillinger, som bør udnyttes af de fleste alle under solen. ACS understreger en plante-baseret kost, fordi kost højt i frugt og grøntsager har vist statistisk at reducere risikoen for kræft, blandt andre sygdomme som diabetes og hypertension. Så grundlaget for din kost, mens sengeliggende bør omfatte en servering af frugter eller grøntsager og en servering af fuldkorn på hvert måltid. Dette vil sikre at dit fiberindtag forbliver relativt højt og at kroppen er forsynet med tilstrækkelige næringsstoffer for optimal funktion og nyttiggørelse.

Ud over ovennævnte, du også bør stræbe efter at reducere dit indtag af usunde fedtstoffer. Usunde fedtstoffer generelt anses for at være både trans- og mættet fedt. Transfedtsyrer findes oftest i fødevarer, der er stegt, men de kan vise sig andre steder så godt; altid tjekke ernæringsmæssige oplysninger før forbrugende en ny mad. Mættet fedt findes oftest i højere fedtindhold animalsk kød, og så sænke dit forbrug af fede rødt kød så vidt muligt til fordel for spise masser af magre hvide kød (kylling og kalkun). Selv om højere fedtindhold, er fisk og skaldyr stadig et godt valg at medtage i din kost, fordi det indeholder masser af hjerte-sunde omega-3 fedtstoffer. Olivenolie, fiskeolie, kokosnødder, mandler, valnødder, jordnødder og andre fødevarer, der indeholder umættet fedt er eksempler på sunde fedtstoffer.

Måle kalorier

For at få et klart billede af, hvor mange kalorier du kan forbruge med dine naturligvis lavere aktivitetsniveau, bør du holde en daglige fødevarer log i mindst en måned eller to. I løbet af denne tid, spore både den mad, du spiser og din samlede daglige kalorie forbrug. Måle din vægt i slutningen af hver uge. Hvis du utilsigtet vinde eller tabe sig, gøre mindre justeringer af din kost--tilføjer eller fratrækker 200 kalorier pr. dag-- og revurdere efter en anden uge eller deromkring. Konstant graduering af dit kalorieindtag vil sikre at du ikke ved et uheld spise for meget, eller undereat, mens du er relativt immobile.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com