Er det sikkert at spise mug?

02/10/2011 by admin

Er det sikkert at spise mug?

Hvorvidt en muggen stykke mad er spiselige, afhænger af typen mad. Nogle varer er okay at spise, andre kan spises hvis formen fjernes omhyggeligt, og nogle simpelthen bør smides. Men, hvis formen er stigende på en blødt stykke mad, varen må ikke spises. Gentagen indtagelse af mugne fødevarer kan forårsage alvorlig sygdom, allergiske reaktioner og endog kræft.

Typer

Der er over 100.000 forskellige arter af skimmel, selv om det nøjagtige antal er ukendt og er anslået til at være så højt som 300.000. Den mest berømte type skimmelsvamp er Penicillium chrysogenum, formen, den første antibiotikum, penicillin, blev oprettet fra. Penicillium chrysogenum er almindeligt forekommende i naturen og på husholdningernes fødeemner, og er relativt harmløs, selv om ingested. Men når sporerne er luftbårne, denne mug kan forårsage allergiske reaktioner, at bevise, at selv de gavnlige mug kan være dårligt for ens helbred.

Selv om der er en bred vifte af forme, der kan vokse på mad, er det næsten umuligt for den gennemsnitlige person til at skelne mellem harmløse typerne og de typer, der er farlige for ens sundhed. Dette er grunden til, at mugne fødevarer bør aldrig blive spist; især hvis det er fundet på en blød mad (dvs. ikke en hård mad som salami eller hård ost, hvor det kan være skåret ud).

Funktioner

Skimmelsvampe består af tre dele - rødderne, stilken og sporer. Sporerne er ansvarlig for farven på formen, og de har mulighed for at sprede mug og trænge ens lunger indånding. Men alle tre adskilte dele af mug er lige så farlig ved indtagelse.

Rødderne af formen spredt langt ud over hvad øjet kan se, hvorfor det er afgørende at skære mindst en one-tommer i diameter område for mugne stykker af hård ost før forbrug. For blød stykker af ost og ikke-cured kød, er det umuligt at fortælle, hvor langt skimmel rødder har spredt og maden bør straks smides væk. Også, vaske dine hænder efter håndtering af muggen mad, samt alle redskaber, der kan være kommet i kontakt med de mugne fødevarer.

Effekter

Nogle typer af skimmel er godartede og vil producere lidt at ingen reaktion hos mennesker, mens andre kan være så farlige, at de kan forårsage kræft efter langtidseksponering. Mest almindeligt, vil eksponering eller indtagelse af mug medføre en midlertidig reaktion i en person, der ikke holder meget længere end eksponeringen for formen. Indtaget skimmel vil ofte medføre symptomer som diarré, opkastning og en dårlig mave.

Overvejelser

Selv om tidskrævende muggen mad en gang er tilbøjelige til at forårsage en dårlig mave, er det usandsynligt, at gøre langvarig skade. Forbrugende muggen mad flere gange anses dog meget farligt for en persons helbred. Dette skyldes, at visse typer af skimmel oprette giftig giftstoffer kendt som mykotoksiner (giftstoffer produceret af en svampe). Den farligste type af mykotoksiner er aflatoksiner, som er meget kræftfremkaldende (kræftfremkaldende). Gentagen indtagelse af mug kan således i sidste ende føre til kræft. (kilde: Wikipedia)

Misforståelser

En stor misforståelse om skimmelsvamp er, at det er okay at spise muggen ost. Dette er ikke tilfældet med alle oste, og indtager den forkerte type af mug faktisk være meget farligt for ens sundhed. For visse oste bruges skimmel til at lave ost, hvilket betyder, at det er sikkert at spise. Disse typer af oste omfatter Roquefort, blue cheese, Camembert, brie og Gorgonzola.

Hvis du ser skimmel på andre typer af blød ost (som ikke er nævnt ovenfor), bør det hele stykke ost smides væk. Hårde oste med mug er reddes hvis du afbrød det mugne området, samt en en-inch radius omkring afsnittet mugne. Dette er at fjerne alle de mug rødder, som har spredt sig ud over hvad der er synlige for det blotte øje.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com