Hvordan til at sænke kolesteroltallet hos mænd

08/20/2011 by admin

Kolesterol er en tyktflydende lipid sammensatte, hvilket er nødvendigt for kroppen til at leve som kan udgør sundhedsrisici, når koncentrationen er for høj. Højt kolesterolniveau i kroppen er stærkt forbundet med koronar hjertesygdom som kolesterol oprustning kan blokere arterierne, som kan føre til hjerteanfald. Hjertesygdom er No. 1 morderen af mænd og kvinder i USA; da kolesterolniveauer har en tendens til at stige over tid, er flytte ens livsstil for at reducere kolesterol en vigtig del af at være sunde nå i alderdom.

Instruktioner

• Spis fødevarer at sænke dårligt kolesterol og øge gode kolesterol. Dårlige kolesterol er kendt som low-density lipoprotein, eller LDL, som er synderen for fede buildups i arterier, mens high-density lipoprotein, eller HDL, er gavnlige, fordi det hjælper med transport af kolesterol til leveren hvor det kan fjernes. Fødevarer, der er højt opløselig fiberindhold som havregryn og klid tendens til at reducere LDL. Andre fødevarer, der har vist sig at hjælpe kolesterol er nødder, fisk, olivenolie, bælgfrugter, frugt og grøntsager.

• Undgå fødevarer, der er høj i kolesterol og mættet fedt. Fedtholdige fødevarer som smør, rødt kød og mejeriprodukter har tendens til at øge kolesterol. Æggeblommer er særlig høj i kolesterol.

• Øget fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet har flere fordele på ens kolesterol. For én, det har tendens til at reducere samlede fedt ophobning i kroppen, hvilket mindsker chancen for blokeringer i arterierne. Det øger også effektiviteten af hjertet, hvilket gør det stærkere og mindre tilbøjelige til at lide en alvorlig fejl. Fysisk aktivitet har også været forbundet med højere niveauer af gode kolesterol, hvilket igen fører til lavere niveauer af LDL.

• Undgå rygning og secondhand røg. Rygning undertrykker gode kolesterol og er stærkt forbundet med øget forekomst af hjertesygdomme. Rygere, der afslutter en tendens til at se en betydelig stigning i gode kolesterol og en tilsvarende nedgang i dårlige kolesterol.

• Brug medicin til at reducere dårlige kolesterol. For dem med en genetiske historie af dårlige kolesterol, kan speciel medicin som Lipitor, Crestor og Zocor bruges til at sænke dårligt kolesterol og øge gode kolesterol.

Tips & advarsler

  • Læs mad Ernæring Fakta når det er muligt at afgøre, om en bestemt fødevare har højt kolesteroltal eller mættet fedt indhold. Konsultere din læge, når de overvejer at tage kolesterol medicin.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com