Tips om forberedelse af mad til kræftpatienter

01/07/2013 by admin

Tips om forberedelse af mad til kræftpatienter

Tab af appetit og kvalme er to almindelige bivirkninger af kræft. Disse symptomer er forårsaget af sygdommen og også ved kraftfuld former for behandling som kemoterapi og strålebehandling. Stress og bekymringer kan også forårsage tab af appetit. Forberede måltider for en person med kræft kan være udfordrende. Du ønsker at tilberede måltider, der er nærende og tiltalende.

Fødevaresikkerhed

Håndtere fødevarer omhyggeligt. Kræftpatienter har immunforsvar, der er overanstrengt og svækket. Du bør øve god hygiejne i køkkenet, så du ikke sprede en fødevarebårne sygdom. Skrub alle rå grøntsager og frugter før servering. Hvis du ikke kan nå alle områder, ligesom inde i en revne i en gulerod eller bump på en hindbær, derefter ikke bruge det. Vask dine hænder ofte mens madlavning, især efter berøring af råt kød. Sørg for at bruge ren madlavning redskaber. Brug ikke rå æg eller produkter af rå mælk.

Kvalme

Tilberede fødevarer, der er skånsomme for maven, ligesom sherbet, kogte ris, klare væsker, havregryn, kogt kylling, engel mad kage og is chips. Ikke servere mad, der er fedtet eller har været stegt. Undgå sukkerholdige slik og mad, der er krydret. Ikke Kog fødevarer som kål, der har en meget stærk lugt. Tjene små mængder ofte og instruere patienten til at spise langsomt og hvile efter at have spist. Det er bedst at tjene mad varm eller kølig, som varm mad kan gøre kvalme værre.

Tab af appetit

Gøre måltider mere tiltrækkende ved at arrangere dem på en festlig måde med farverige plader og servietter. Tjene små portioner, så måltidet ikke er overvældende. Ikke prøve og tvinge patienten til at spise, da det kan forårsage kvalme eller en permanent afsky for en bestemt fødevare. Marinere kød i sursød sauce til at forbedre smagen. Tilbyde tærte fødevarer, der har en stærk smag som citroner eller appelsiner. Kog udendørs hvis det er muligt eller tegne lugte udendørs med en fan hvis lugten af mad madlavning fører til et tab af appetit.

Diarré

Tilbyde masser af væske, hvis kræft patienten har diarré. Strålebehandling, kemoterapi og følelsesmæssige ubehag kan forårsage diarré. I løbet af denne tid, forberede måltider højt kalium og natrium, bouillon, bananer eller kartoffelmos. Andre valg af fødevarer omfatter sportsdrikke, ris, hytteost, æg og jordnøddesmør. Det er bedst at undgå fedtholdige eller fedtet mad og mælk produkter. Holde ud på koffein og rå grøntsager, høj-fiber, som disse har tendens til at gøre diarré værre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com