Graviditet fisk kost

12/09/2012 by admin

Graviditet fisk kost

Tidskrævende fisk under graviditeten kan være sundt for dig og din baby eller det kan være potentielt skadelige, afhængigt af hvilken type fisk du spiser og hvor ofte du spiser det. Fisk som laks, torsk og sardiner er høj i omega-3 fedtsyrer, der har været knyttet til sund fostrets hjerne udvikling. Men fisk som hajer og Konge Makrel menes at indeholde sådanne høje niveauer af kviksølv, de ikke bør indtages af gravide kvinder i enhver mængde.

Fisk og kviksølv

En god regel at huske når de spiser fisk under graviditeten er, at mindre typer af fisk og skaldyr er normalt bedre. Kviksølv niveauer stige som skabninger bevæge sig op i fødekæden, så større fisk som tun og tilefish har langt højere niveauer af kviksølv end små fisk som aborre. Dåse tun, såsom hvid hvid tun eller ahi, bør indtages mindre end tre gange om måneden mens luns lys eller Pacific hvid tun kan blive spist til seks gange om måneden, ifølge den amerikanske graviditet Association. Indfanget fisk kan være sundere for dig end farm-rejst fisk, som ofte indeholder tilsætningsstoffer, pesticider og kunstige farvestoffer. Niveauer af kviksølv i fisk kan varierer bredt baseret på kilden, så du bør forskning, hvor din fisk blev fanget eller finde fiskeri, der måler meget lav kviksølv niveauer.

Madlavning fisk

Bakterier eller parasitter i rå fisk og skaldyr kan forårsage sygdom, rådgive så mange amerikanske læger gravide mod at spise rå fisk som f.eks sushi eller kogt østers. Madforgiftning er meget mere sandsynlig fra rå skaldyr end fra sushi, men så nogle kvinder er villige til at nippe på omhyggeligt forberedt, utilstrækkeligt fisk. Du kan fortælle, at bagt, dampet eller stegt fisk er kogt igennem, når det flager som du røre det med en gaffel. Skaldyr som muslinger og muslinger har tendens til at åbne deres skaller, når de er fuldt kogt, mens rå krabber og hummere Drej lyse rødt når helt kogt.

Omega-3 fedtsyrer i fisk

Omega-3 fedtsyrer betragtes som væsentlige for menneskelig vækst og udvikling, men ofte mangler i den amerikanske kost. Fedt forbruges bedst gennem enten fisk eller hørfrøolie og er en kritisk del af dit barns tidlige neurologiske og visuelle vækst. Spise fødevarer rige på omega-3 fedtsyrer også sænker din risiko for at udvikle præeklampsi, en tilstand, der kan føre til døden for moderen og retardering og præmature levering af fosteret. Fisk, der er høj i omega-3 fedtsyrer inkluderer ål, Flodlampret, laks, regnbueørred og ansjoser.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com