Forskellen mellem KOL & bronkial astma

10/07/2010 by admin

Forskellen mellem KOL & bronkial astma

KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom) og bronkial astma har lignende passiv modstående symptomer. De er dog ikke den samme sygdom. KOL er en lunge-distruction sygdom og astma er en sygdom, lunge betændelse.

Symptomer

Symptomer på KOL og astma både omfatter åndenød, hoste og hvæsende vejrtrækning. Imidlertid KOL typisk manifesterer værre i morgen og fortsætter med alle dag hoste, og astma typisk manifesterer med natten symptomer.

Debut

KOL vises først som en voksen, og ofte vises relaterede til cigaret ryge, familie historie, eller indånde store mængder af støv. Omvendt, astma ofte præsenterer i barndom.

Udløsere

Når diagnosticeret, kan rygning og respiratorisk sygdom udløse øget symptomer på KOL. Betændelse, der forårsager astma er mere almindeligt udløst af ting som allergener, motion og vira.

Reversibilitet

Lungeskader fra KOL ikke kan tilbageføres, selvom der kan være perioder, hvor en patient har færre symptomer. På samme måde, astma kan ikke vendes. Men når velkontrollerede, en astmatiker kan gå lange perioder uden symptomer mellem angreb.

Behandling

Målet med behandling af KOL er at bremse tabet af lungefunktion. KOL behandles først med Bronkodilatatorer og, hvis ikke lydhør, derefter behandles med kortikosteroider. Målet med behandling af astma er at reducere betændelse, og det behandles først med kortikosteroider og derefter Bronkodilatatorer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com