Forskellen mellem Seborrheic keratose & hudkræft

10/15/2010 by admin

Forskellen mellem Seborrheic keratose & hudkræft

Seborrheic keratose er en godartet hud vækst, der udvikler sig i keratinocytter eller de epidermale celler i huden. Hudkræft, på den anden side er en ondartet vækst, der udvikler sig i epidermis.

Udseende

Seborrheic keratose er som regel runde eller ovale og ru eller skællet at røre. De har også en vorte-lignende udseende. Hudkræft kan ligne seborrheic keratose. De er ændringer i huden, der ikke heler. Mange hudkræft vises som sår, der bare ikke vil heles.

Årsager

Seborrheic keratose årsager bestemmes ikke. Sol eksponering kan spille en rolle, samt genetik, det deres udvikling. Hudkræft har mange mulige årsager, fra UV stråling, kronisk nonhealing sår som forbrændinger og HPV (human papillomavirus).

Diagnose

Både hudkræft og seborrheic keratose er set på som en indledende bestemmelse. Når du er i tvivl, kan en hudbiopsi anbefales.

Behandling

Seborrheic keratose kræver ikke nogen behandling. Hudkræft kan forvaltes afhængigt af placeringen eller kræft og alder af patienten. Aktuel kemoterapi, Fotodynamisk terapi og mikrografiske kirurgi behandling af hudkræft.

Forebyggelse

Undgå soleksponering kan hjælpe med at forhindre hudkræft og seborrheic keratose. Undgåelse af tobaksvarer og naturstoffers tropicals som 5-fluorouracil hjælper med at forhindre hudkræfts udvikling.

Indsigt

Hvis du har en plet på din hud, du er bekymret, er et besøg til din hudlæge anbefales, hvis der er mistanke om hudkræft. Tidlig behandling af hudkræft vil hjælpe med at forhindre det fra metastasizing, som er næsten altid dødelig.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com