Tegn & symptomerne på helvedesild i øjet

09/23/2011 by admin

Tegn & symptomerne på helvedesild i øjet

Helvedesild er forårsaget af herpes zoster virus, den samme virus, der forårsager skoldkopper. Aldring, kompromitteret immunitet eller andre sygdomme kan forårsage virus at vække fra vækstdvale. Helvedesild påvirker sædvanligvis torso, forårsager en smertefuld udslæt med blærer. Når helvedesild rammer øjet, er det kendt som herpes zoster opthalmicus. Behandling omfatter mundtlige antiviral medicin og orale kortikosteroider. Det er vigtigt at søge behandling straks for at undgå komplikationer, herunder alvorlige, tilbagevendende smerter eller tilbagefald af sygdommen.

Influenzalignende symptomer

Patienter med herpes zoster opthalmicus klager ofte over en influenzalignende sygdom, der forlader dem træt og ømme, med en let feber. Disse symptomer kan vare en uge før udbruddet af eventuelle læsioner.

Smerter

Herpes zoster opthalmicus angreb trigeminus nerver, ansigtet nerver i panden, øjenlåg og næse. Mange mennesker klager over smerter i disse områder før enhver udslæt vises.

Udslæt i ansigtet

Herpes udslæt vises normalt i første omgang på panden, øvre øjenlåg og næse. Udslættet består af blærer fyldt med klare væske, over meget rød hud. Til sidst, vil disse læsioner briste og skorpe.

Hutchinsons tegn

Herpes læsioner, der vises på siden af næsen, spidsen af næsen og bunden af næse på øjet er en stærk indikator for herpes zoster opthalmicus. Disse læsioner er kendt som Hutchinsons tegn.

Øjenbetændelse

Conjunctiva i et eller begge øjne kan svulme op og rødme. Undersøgelse kan afsløre læsioner. Dette sker typisk to til tre dage efter udbrud af udslæt i ansigtet.

Hornhinde læsioner

Læsioner kan også bryde ud på hornhinden. De kan identificeres ved at anvende en fluorescerende plet for øjet og undersøge øjet med en opthalmoscope.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com