Dental etiske spørgsmål

09/04/2011 by admin

Dental etiske spørgsmål

En tandlæge er en anerkendt professionel. Som American College of tandlæger (ACD) håndbog påpeger, er en professional en person med særlig viden og færdigheder, som han eller hun bruger til gavn for offentligheden, uanset økonomisk gevinst. En tandlæge skal hele tiden spørge etiske spørgsmål selv om sådanne spørgsmål som prisfastsættelse, behandling, læge-patient forholdet og personale tildelinger for bestemte opgaver, altid holde sig for øje princippet om professionalisme.

Hvordan skal jeg håndtere gebyrer?

Selv om ingen sæt retningslinjer er på plads for hvor meget du skal oplade dine patienter som tandlæge, påpeger American College of tandlæger håndbog, at de gebyrer, du oplade bør være konsekvent og retfærdig. Du skal opkræve de samme gebyrer til én patient, som du gør noget andet. Også, som en etisk practitioner, skal du give nok oplysninger til en patient, således at han kan træffe en informeret beslutning om hvordan du har til hensigt at indsamle dine penge, enten umiddelbart eller på et senere tidspunkt.

Bør jeg ty til paternalisme?

Det er et brud på etiske regler for dig som en tandlæge til at træffe en beslutning på patientens vegne, fordi du personligt mener, at en patient er i stand til at træffe sine egne beslutninger. Men, hvad du er professionelt forpligtet til at gøre er for at uddanne patienten om alle risici involveret med behandlingen du anbefaler-- eller procedure patienten evt. Som ACD håndbogen peger ud, hvis en patient ikke er kompetent til at træffe sin egen medicinske beslutninger, skal du søge den person, der gør disse beslutninger på hendes vegne og forklare, at de enkelte behandling og uanset risici kan være forbundet med den.

Skal jeg Date en Patient?

Som Dental læring hjemmeside påpeger, er det bedst at adskille personlige relationer og professionelle relationer. Graden af emotionalism involveret i et personligt forhold kan, faktisk kompromis din evne som tandlægen til at træffe de bedste, mest objektive, beslutning om patientens pleje. Ifølge DL hjemmeside, hvis du føler behov for at indgå i sådan et forhold med en klient, behooves det du at recuse dig selv din dental ansvar til at patienten.

Hvornår bør jeg kompromittere Patient privatlivets fred?

Ifølge New York State Education hjemmeside, skal du ikke oplyse "personlige" oplysninger om enhver klient, undtagen på en need-to-know basis, og selv derefter underlagt lovgivningen i din tilstand. Som American College of tandlæger hjemmeside påpeger, skal du rapportere eventuelle beviser af børnemishandling du finde i behandling af et barn til ordentlig Institut for Human Services, eller barn beskyttende, myndighederne i stat, hvor.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com