Hvordan man skal fortolke Beck Depression Inventory

10/01/2011 by admin

Beck Depression Inventory (BDI) blev udviklet af Aaron T. Beck og er en selvrapportering skala bruges til at vurdere symptomer på depression i både unge og voksne. Den nyeste version af testen, BDI-II, blev offentliggjort i 1996 og blev oprettet for at svare mere tæt med den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser (DSM-IV). Med korrekt viden er fortolkning af prøveresultater ikke svært.

Instruktioner

• Efter din patient fylder ud Beck Depression Inventory (BDI), sum 4-punkts skalaer for hver af de 21 varer. Eksempler på konstruktioner, BDI foranstaltninger omfatter værdiløshed, selvstændige dislike, suicidale tanker, tab af interesse i ting, de bruges til at nyde og tab af energi. 4-punkts skalaer spænder fra 0 (defineret symptom ikke til stede) til 3 (dvs. svær).

• Undersøg den samlede score afledt af varerne på Beck Depression Inventory med diagrammet eller vejledningen i BDI test manual. Scorer mellem 29 og 63 indikerer alvorlige symptomer, score på 0-13 anses for at være i en minimal vifte af symptomer.

• Overvej om selvrapportering test score afspejler nogen svar skævhed eller forandring af svar af patienten eller klienten. Selvrapportering foranstaltninger kan være upræcis, hvis en person beslutter at svare på en sådan måde, der vil gøre ham eller hende kig "bedre" til en anden person. En person kan også være alt for flov over at svare på hvordan de virkelig føler.

• Foretage en fortolkende dom om patientens symptomer baseret på tidligere kliniske erfaringer, dine egne observationer, resultaterne af Beck Depression Inventory og hvad du allerede ved om depressive lidelser. Lav score afspejler minimal symptomer på depression, mens højere dem angive alvorlige symptomer.

Tips & advarsler

  • Ifølge Beck Depression Inventory test manual, foranstaltningen selvrapportering er ikke skal bruges som et diagnostisk værktøj men kun tjener til at vurdere sværhedsgraden af depressive symptomer.
  • Beck Depression Inventory bør altid administreres og fortolket kun af en uddannet klinisk professionel.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com