Hvad er funktionen af Tunica Albuginea?

10/09/2012 by admin

Tunica albuginea er en membran i penis, som hjælper med at opretholde erektion. Udtrykket er også brugt til at henvise til bindevæv der dækker testiklerne eller æggestokkene. Tunica albuginea betyder "hvid dækker" på Latin.

Tunica Albuginea i Penis

Tunica albuginea refererer til en elastisk membran i penis og dækker den svampet væv. Membranen hjælper fælde blod inden for den svampede kamre i penis, som hjælper med at opretholde erektion. Problemer med eller beskadigelse af tunica albuginea inden for penis kan føre eller bidrage til erektil dysfunktion.Vævet er ofte beskadiget i tilfælde af penis fraktur.

Tunica Albuginea i testiklerne

Tunica albuginea i testiklerne refererer til en blålig hvid fibrøst væv omkring testiklerne. Dette væv er typisk tæt og ikke så elastisk som fundet i penis. Dens funktion er primært beskyttende.

Tunica Albuginea i æggestokkene

Ligesom i testiklerne er den tunical albuginea i æggestokkene en tæt, fibrøst væv kapsel omgiver æggestokken. Det synes at tjener primært som et beskyttende lag.

Ligheder

Alle tre typer af tunica albuginea er former for bindevæv. De alle fungerer som en del af en beskyttende barriere i større eller mindre grad. I æggestokkene og testiklerne er væv særdeles tæt.

Forskelle

Selvom tunica albuginea fundet som en del af penis, testiklerne eller æggestokkene er alle bindevævet, er de ikke alle det samme. Tunica albuginea fundet i penis er typisk tyndere og mere elastisk og tjener til at bevare blod i de svampet kamre af penis og opretholde erektion.Tunica albuginea i æggestokkene og testiklerne, på den anden side er mindre elastisk, tykkere og mere fiber, og tjene mere af et beskyttende formål.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com