Hvor hen til overhøre nemlig Lyme sygdom

11/16/2012 by admin

Hvor hen til overhøre nemlig Lyme sygdom

Borreliose er en skovflåtbåren sygdom, der kræver øjeblikkelig indgriben for at forebygge komplikationer såsom fælles smerte, neuropati og hjerte rytme uregelmæssigheder. Hvis du har en flåtbid, skal du holde øje med symptomer eller kontakte din læge for at gøre en test for Lyme sygdom. Afhængigt af din medicinske tilstand, kan din læge vælger at starte profylaktisk antibiotika for sygdommen mens venter på resultaterne af bid. Læs videre for at lære hvor hen til overhøre nemlig Lyme sygdom.

Instruktioner

• Forventer at have en blodprøve for at fastslå tilstedeværelsen af antistoffer mod borreliose. Det tager fra to til seks uger efter eksponering for Lyme sygdom for antistoffer til at udvikle og vises i blodet.

• Indse den første blodprøve vil være enten en ELISA (enzym sammenkædede Immuno sorptionsmiddel Assay) eller IFA (immunofluorescens). Begge af disse test er yderst følsom over for de nuværende i Lyme sygdom antistoffer.

• Forventer at have en opfølgende blodprøve, kendt som en vestlige immunblot test hvis ELISA eller IFA viser positive resultater. Det er muligt at få en falsk-positive resultat fra ELISA og IFA. Bekræftelse foretages, når resultaterne af vestlige immunblot testen er også positiv.

• Plan at have en Gentag blodprøve ca tre måneder efter den oprindelige negative ELISA, hvis den første blod tegne var inden for de første to til seks uger efter biddet. Nogle gange, vises den første blodprøve negativt fordi antistofferne ikke har endnu udviklet.

• Forberede tilbagetrækning af væske fra en inficeret fælles til PCR (Polymerase chain reaction) test. Dette bruges til at bekræfte diagnosen kronisk Borreliagigt. Det registrerer den bakterielle DNA at identificere tilstedeværelsen af Lyme sygdom.

• Kontrollere for tegn på borreliose, hvis dit barn har en flåtbid. I første omgang en udslæt anerkendt som en cirkulær bull's eye udslæt er et særskilt tegn på borreliose. Behovet for blodprøver vil blive bestemt af dit barns børnelæge efter en fuldstændig fysisk undersøgelse.

• Indse, hvis symptomer såsom svær hovedpine vises efter flåtbid, kan det være nødvendigt at teste spinalvæske for tilstedeværelsen af Lyme antistoffer.

Tips & advarsler

  • Hvis du tager antibiotika for en eller anden grund, så lad din læge vide. Tilstedeværelsen af antibiotika i dit system kan interferere med blodprøve resultater for Lyme sygdom.
  • Antistoffer kan forblive i kroppen i år efter at sygdommen er helbredt og give en falsk-positive svar på blodprøver. Sørg for at informere din læge, hvis du har tidligere været smittet og behandlet for Lyme sygdom.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com