Hvad er årsagerne til lymfom?

04/22/2011 by admin

Lymfom er en form for kræft, som cellerne i lymfekirtlerne vokser ukontrollabelt og blive kræftsvulster. Mens der er flere forskellige typer af lymfom, er det ikke klart, præcist hvad udløser eller forårsager kræft begynde voksende. Men, flere risikofaktorer kan øge sandsynligheden for at udvikle lymfom. Disse risikofaktorer omfatter kemisk eksponering, autoimmune system lidelser, brug af immunosuppressive lægemidler, et svækket immunsystem, alder og genetik.

Kemisk eksponering

Ifølge eHealthMD, kan arbejde eller leve i et miljø, hvor kemiske eksponering for opløsningsmidler, pesticider eller herbicider forekommer øge potentialet for udvikling af lymfom. En anden kendt kemikalie, der kan medføre udvikling af lymfom er nitrat, der kan forurene vandet. Disse kemikalier er alle kendt for at forårsage mutationer i celle udvikling, bidrage til væksten af kræfttumorer.

Autoimmune System sygdomme

Dr. Wendy Hu af de Huntington Memorial Medical Center Onkologisk Afdeling i Pasadena, Californien, siger, at særlige autoimmune system sygdomme, såsom systemisk lupus eller leddegigt, kan være en medvirkende faktor i en person udvikler lymfom. Dette kunne potentielt, at disse betingelser er karakteriseret af immunsystemet angriber sunde væv i kroppen.

Immunosuppressive lægemidler

Ifølge Dr. Hu, kan immunosuppressive lægemidler påvirke kroppens evne til at kassere usunde celler. Svarende til hvad der sker med immunsystemet lidelser, defekte og muterede celler kan vokse ind i kræft tumorer som følge af immunsystemet undertrykkes. Immunosuppressive lægemidler gives ofte som en del af kemoterapibehandling for andre typer af kræft eller som behandling for sygdomme, såsom systemisk lupus og leddegigt.

Svækket immunsystem

En anden faktor, der kan bidrage til at udvikle lymfom er et svækket immunsystem. Vira såsom HIV kan undertrykke immunsystemet, således at det ikke tilstrækkeligt angriber potentielt beskadiget eller muterede celler. Ifølge Dr. Hu flere andre infektioner falder i samme kategori som HIV: Epstein-Barr, hepatitis B og C, h pylori og humane T-lymfatisk virus type 1 (HTLV1). Epstein-Barr er forbundet med mononeucleosis og h pylori er forbundet med mavesår.

Alder og Genetik

Alder og Genetik også medvirkende faktorer i hvorvidt en person vil udvikle lymfom. Ifølge Dr. Hu, jo ældre en person er den øget chance for at udvikle lymfom. Lymfom er en tilstand, der er mere tilbøjelige til at forekomme hos personer, som er i deres 50 ' erne og ældre end hos yngre personer. Derudover, hvis en person har en familie historie af lymfom, er der en øget chance for at udvikle lymfekræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com