Om Tdap Vaccine

07/30/2013 by admin

Tdap vaccine er en kombination vaccine bruges til at forhindre stivkrampe, diptheria og kighoste. Stivkrampe er en smertefuld tilstand, der forårsager alvorlige muskelkramper over hele kroppen og er dødelig i omkring 20 procent af tilfældene, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Mennesker med diptheria vil udvikle en tyk hals belægning, der kan forårsage vejrtrækningsproblemer, hjertesvigt og død. Pertussis, også kendt som kighoste, er en respiratorisk betingelse, der forårsager svær hoste magi og opkastning og kan føre til lungebetændelse. Tdap vaccine blev godkendt til brug i 2005 og er nu inkluderet i den normale vaccine tidsplan for unge. Vaccinen er godkendt til kun én dosis pr. levetid pr. person.

Injektionsstedet

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, vil mere end halvdelen af personer, som modtager Tdap vaccine oplever milde smerter på injektionsstedet. Derudover vil omkring 20 procent af befolkningen udvikle nogle rødme eller hævelse på injektionsstedet. Disse er de hyppigst rapporterede bivirkninger af vaccinen, men de er ikke årsag til bekymring.

Andre bivirkninger

En feber på op til 100,4 grader Fahrenheit er rapporteret i så mange som 1 i 25 børn og 1 ud af 100 voksne, der modtager Tdap vaccine, Ifølge CDC. Omkring 25 procent af børn og 10 procent af voksne vil udvikle bivirkninger som kvalme, opkastning, mavesmerter og diarré kort efter modtager vaccinen, Ifølge CDC. Omkring 40 procent af børn og 30 procent af voksne, der modtager Tdap vaccine rapport udvikle en hovedpine som en bivirkning af vaccination, og træthed eller udmattelse er rapporteret af en tredjedel af børn og en fjerdedel af voksne, der modtager Tdap vaccine, CDC rapporterer. Ingen af disse bivirkninger giver anledning til bekymring.

Alvorlige reaktioner

I meget sjældne tilfælde, kan mennesker modtager Tdap vaccine opleve en alvorlig reaktion, herunder en høj feber eller usædvanlige opførsel forandringer. Mennesker, der oplever disse reaktioner bør straks rapportere det til deres læger og søge lægehjælp. Desuden, i sjældne tilfælde kan mennesker have en allergisk reaktion på Tdap vaccine, som er ofte karakteriseret ved nældefeber, åndedrætsbesvær eller synke, og hævelse af ansigt, læber, tunge og hals. Mennesker, der oplever en allergisk reaktion har brug for øjeblikkelig lægehjælp.

Bruger

Fordi hver person kan kun modtage en dosis af Tdap vaccinen pr. person, er det anbefales til brug på tre måder. Første unge bør modtage det mellem 11 og 12. Det kan også bruges som en booster skud for unge og voksne, der har modtaget Td vaccine som børn. Booster er nødvendig for at yde beskyttelse mod kighoste. Endelig, Tdap vaccinen kan gives til at beskytte mod stivkrampe, efter at en person er såret.

Advarsler

Ikke alle mennesker bør modtage Tdap vaccine, herunder mennesker, der har haft en livstruende reaktion efter at have modtaget Td, DTP, DT eller DTaP vacciner og folk, der har alvorlige allergi over for enhver komponent i vaccinen. Desuden, bør mennesker, der har gået i koma eller havde lange eller flere anfald indenfor en uge efter modtagelsen af en dosis af DTP eller DTap vaccinen ikke modtage Tdap skud medmindre reaktioner kan ellers forklares.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com