Om Effexor

06/15/2013 by admin

Effexor (Venlafaxin) er en serotonin-noradrenalin reuptake hæmmer (SNRI) klasse medicin anvendes til behandling af depression. Det er fremstillet af Wyeth og det er i øjeblikket den sjette-mest ordineret medicin for depression i USA.

Test

I kliniske forsøg, Effexor har lignende virkninger ved behandling af depression som amitriptylin men synes at være bedre tolereret. Men det er ikke så effektiv som nyere lægemidler såsom Lexapro, og folk tager Effexor er mere tilbøjelige til bivirkninger.

Andre anvendelser

Udover behandling af depression, vil nogle læger ordinere Effexor til behandling af migræne, hedeture i overgangsalderen kvinder og folk med diabetisk neuropati.

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger opleves af mennesker, der tager Effexor er kvalme, hovedpine, søvnløshed, seksuelle problemer, svimmelhed og svedtendens. Nogle mennesker tager høje doser af Effexor lider af hukommelsestab.

Risikofaktorer

Folk på Effexor er øget risiko for at udvikle grøn stær. Undersøgelser viser også, at folk tager Effexor erfaring en 1,6 procent øget risiko for at begå selvmord. Der er ingen data på Effexors indvirkning på gravide kvinder.

Seponering

Men der er ingen biologiske beviser for afhængighed, vil nogle mennesker, der ophøre med brug af Effexor opleve symptomer på tilbagetrækning. Dette kan afhænge dosering, som folk på højere doser kan finde det sværere at stoppe med at tage stoffet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com