Effekter af motion på Serotonin niveauer

06/07/2013 by admin

Effekter af motion på Serotonin niveauer

Serotonin er et hormon, der styrer dit humør, og når der ikke er nok serotonin flyder hele din hjerne, kan du føler dig deprimeret. Da serotonin er lavet af kroppens fordøjelsessystem, kan dårlige spisevaner være en medvirkende faktor, når niveauet er lavt. Spise rigtigt og få masser af motion kan hjælpe med at hæve serotonin niveauer og holde du føle dit bedste.

Serotonin og Glucose forbindelse

Serotonin og glucose deler et tæt forhold, når det kommer til at udøve. Under træning, glucose niveauer stige ofte, og serotonin niveauer følger det samme mønster. Når øvelsen er færdig, glucose vender tilbage til den normale basisniveauet og stabiliserer. Bemærkelsesværdigt, serotonin niveauer kan ikke vende for at pre udøve niveauer. I stedet, serotonin-niveauet være forhøjede.

Noradrenalin

Noradrenalin er en kemisk i din hjerne, der styrer din fysiske ønsker og behov. Noradrenalin er steget sammen med serotonin under anstrengende motion. Og mens det er noradrenalin, der styrer ønsket om, det er serotonin, der hjælper med at kontrollere vores impulser. Motion rejser og balancerer både, selv når din træning er fuldført.

Serotonin og antidepressiva

Trods advarsler om sundhedsrisici og bivirkninger, der er forbundet med antidepressiv medicin, fortsætter de med at blive ordineret. Men David C. Nielman ph.d., forfatter til "The motion-sundhed Connection," forklarer, at fordelene ved motion langt overstige nogen medicin eller supplement. I virkeligheden, da resultaterne af øvelsen kan vare i dage, kan det bare være en mere naturlig og sikker måde at hæve serotonin niveauer og lindre depression.

Protein

Selv om protein er vigtigt for dine muskler, især når du motionerer, det er muligt at have for meget af en god ting. I bogen "Mad & humør" forklarer forfatter Elizabeth Somer at for meget protein i din kost kan oversvømme din hjerne med aminosyrer og et andet hormon kaldet tryptophan. Med alle disse kemikalier, kæmper for at indtaste din hjerne får mindre serotonin. Så hvis du ønsker optimal ydelse fra din motion, spise en god balance af protein og kulhydrater.

Ikke i humør til motion?

Hvis du føler dig deprimeret, kan du ikke har vilje til at udøve og høste fordelene ved øget serotonin niveauer. Husk på, at en vellykket workout plan ikke behøver at bestå af en streng rutine, når du lige er startet ud. I virkeligheden, kan din træningstid brydes i løbet af dagen. For eksempel, er den ideelle træning tid til at hæve serotonin niveauer 30 minutter. Men 30 minutter kan opdeles i tre 10 minutters sessioner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com