Hvad er forskellen mellem LDL & VLDL?

05/01/2013 by admin

VLDL er kendt som meget low-density lipoprotein og er forløber for LDL, low-density lipoprotein; begge stoffer betragtes som "dårlige" kolesterol. "Gode" kolesterol er kendt som high-density lipoprotein (HDL).

Om VLDL

Leveren producerer VLDL for at hjælpe med at distribuere triglycerider (fedt) i hele kroppen. En del af VLDL er konverteret til LDL i blodbanen. VLDL er vanskeligt at måle separat og er normalt anslået baseret på triglyceridniveauer.

Sundhedsrisici

VLDL består overvejende af triglycerider og normale niveauer bør ikke overstige 40 mg / dl. Øget LDL bidrager til højt kolesteroltal, tilstoppede arterier og hjerte-kar-problemer; disse risici er mere alvorlige, hvis kombineret med diabetes, forhøjet blodtryk, rygning eller en familie historie af hjertesygdomme.

Behandling

VLDL er ikke behandlet direkte, men kolesterol sænkning medicin bruges til at behandle de sundhedsmæssige komplikationer som følge af dens biprodukt, LDL.

Alternative retsmidler

Niacin (vitamin B3) kan betydeligt lavere LDL kolesterol og vitaminer B6 og B12 at reducere arteriel plaque. Hvidløg kan hæmmer produktionen af kolesterol, sænker triglycerid og LDL niveauer og opløse blodpropper og forhindre deres dannelse i blodkarrene.

Forebyggelse og håndtering

Den mest effektive måde at sænke LDL-og VLDL er ved at reducere kropsfedt, vedtage en sund kost og udøve regelmæssigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com