Rollen af testosteron hos kvinder

08/25/2013 by admin

Ja, kvinder har testosteron i deres system, selv om vi først og fremmest tænke på det som det mandlige hormon, der giver fyre deres aggressivitet og macho buldre. Hvis en kvinde har for meget testosteron, kan dette resultere i maskuline egenskaber udvikling, herunder ansigtsbehåring vækst, Fyldemiddel op fysisk, dybere stemme, hårtab og akne. Men en vis mængde af testosteron er nødvendig hos kvinder, og dette er en positiv ting.

Produktion

Kvinder gøre 3/10 1 mg af testosteron om dagen, ifølge Abc.net. Det er genereret af binyrerne og æggestokkene. Æggestokkene produktion er ansvarlig for 1/4 af de testosteron, der hvirvlende gennem en kvindes krop. Mænd generere cirka 20 gange mere testosteron end kvinder pr. dag. Når en kvinde går gennem overgangsalderen, kommer hendes æggestokke funktion til at stå så hun ikke er producerer testosteron på de niveauer, hun var tidligere.

Hormon af ønsket

Ifølge Dr. Susan Rako, testosteron er ikke den eksklusive domæne af mænd og er lige så meget en kønshormon for kvinder som det er for andet køn. Dr. Rako kræver testosteron "hormon af ønsket om" og anfører, at testosteron er den vigtigste hormon i form af seksuel lyst og libido, kvinder såvel som mænd.

Når det er utilstrækkelige

Når testosteronniveauer dukkert på grund af overgangsalderen, fastholder Dr. Rako, at en kvinde kan opleve en "fladhed" humør, sprødt hår, tør hud, tab af muskelstyrke og tone. Hendes sexlyst kan falde af i svinget og hun kan have mindre følsomhed i sine kønsdele og brystvorter. Testosteron er nødvendig for at hjælpe med at opretholde en kvindes knogletæthed samt bidrage til sundheden for en kvindes vulva og aktivering genvækst af klitoris væv. Vores hjerner fungerer bedre, når vi har tilstrækkelige niveauer af testosteron.

De andre hormon

Project-aware.com notes that testosterone is often referred to as the “other hormone.” Fordele af testosteron omfatter forebyggelse af vaginal tørhed og atrophying, mild depression og vasco-motor symptomer. Risikoen for at have for meget testosteron, som nævnt tidligere skal selvfølgelig tages i betragtning. Dr. Elizabeth Barrett-Connor, MD, San Diego, Californien, påpeger, at testosteron terapi skal være skræddersyet til hver enkelt. Målet er at få en kvindes testosteronniveauer tilbage til, hvor hun var før overgangsalderen, uden at give hende for meget.

Kontroversielle

Nogle kvinder vælger for at gennemgå substitutionsbehandling med testosteron, som er så kontroversielt som hormonbehandling (østrogen og progesteron). Der har ikke været nok forskning udført på dette tidspunkt for fuldt detaljer de negative bivirkninger af testosteron substitutionsterapi. Drøfte denne mulighed med din læge. Mayo Clinic påpeger, at FDA har endnu til at godkende testosteron terapi for seksuel dysfunktion hos kvinder, at bemærke, at testosteron terapi synes at være mest effektive for kvinder, der har haft deres æggestokke fjernet (ooforektomi) og har lavt testosteronniveauer som et resultat.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com