Næringsanbefalingerne & interventioner for Diabetes

06/11/2012 by admin

Mennesker med diabetes, præ-diabetes symptomer eller dem i fare på grund af en familiær disposition for sygdommen kan traeffe forebyggende foranstaltninger ved at gøre livsstilsændringer. Daglig motion, afbalanceret måltid planer og konsekvent glukose overvågning kan forhindre udbrud af sygdommen og mindske risikoen for at udvikle relaterede komplikationer. Overholde Næringsanbefalingerne fremmer kontrol over sygdommen gennem fødevarer.

Kontrol før og efter måltider

Fødevarer er fordøjet af kroppen til forskellige priser, forårsager individualiseret effekter på sukker niveauer, vægttab og kalorieindhold absorption. Sukker aflæsninger er en effektiv intervention i forebyggelse af skadelige pigge og nedture fordi de giver de oplysninger, der er nødvendige for at gøre sunde kostvalg. Præ-måltid niveauer bør i området fra 70 til 120 mg/dL. Hvis niveauet er højere, bør kulhydrat, fedt og protein forbrug begrænses. Niveau stiger over 140 mg/dL en til to timer efter at have spist angiver et højt niveau af sukker i blodet, der ikke er blevet metaboliseres, signalerer, at for meget sukker blev indtaget. Viden opnået fra regelmæssig overvågning giver diabetikere en forbedret følelse af hvordan kroppen reagerer til fødevarer, således at måltidet og del justeringer kan hjælpe med at opretholde og kontrol normale niveauer.

Fiberrig kost

En sund, høj-fiber kost griber ind ved at reducere kalorieindtag og fedt oplagring, så at en sund vægt kan nås. Høj-fiber fødevarer er fedtfattig og kalorier og reducere kroppens absorption af fedtstoffer og proteiner. Fødevarer, der indeholder fiber udfylder og passere gennem systemet hurtigt, medvirken i digestive sundhed og begrænse cravings. Fuldkorn, havre, byg, grøntsager, bønner, frugt, korn og fedtfattig yoghurt er fiber-rige fødevarer, at fremmer afbalanceret glucose niveauer hvis det indtages af de anbefalede portionsstørrelse; 20 til 25 gram fibre om dagen giver mulighed for fem til ni portioner frugt og grøntsager og en servering af hele korn.

Styre forbrug

Måltid planer hjælpe kontrol kalorieindtag og fødevareforbrug. Lean, uden skind protein bør spises i små portioner og er mest fordelagtig, når kogt, grillet eller dampet i fedtfattig olier, saucer og krydderier. Kulhydrater giver kroppen med sukker behov for energi og absorberer hurtigt ind i blodbanen, forårsage blodsukker til at stige; 50-60 gram kulhydrater pr. måltid anbefales i et lavt kalorieindhold, lavt fedtindhold plan. Slik, alkohol, koncentreret frugtsaft, sodavand, brød og pasta bør skal ikke fjernes helt, men omhyggeligt tælles og regelmæssigt i stedet for hele korn produkter, frugt og grøntsager.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com