Tatoveringsblæk & hår farvestof allergi

01/03/2013 by admin

Tatoveringsblæk & hår farvestof allergi

Allergiske reaktioner over for både hår farve og tatovering blæk er sjældne og forekommer ikke i stort antal mennesker. Men for folk der ofte bruge oxiderende hårfarver og henna tatoveringer, forbindelsen mellem disse to forskellige allergier kan have en fælles kilde. Som med alle allergier, for at blive diagnosticeret korrekt, bør en lægens udtalelse søges.

Forbindelsen mellem hårfarve og Henna-tatoveringer

Den fælles tilslutning for folk der er allergisk over for begge hårfarver og henna tatoveringer er deres følsomhed over for paraphenylenediamine (PPD). Så mange som to tredjedele af de kommercielt tilgængelige hårfarvningsmidler bruger i dag PPD som en primær farve ingrediens. Denne fælles kemisk stof kan også findes i tekstiler, kosmetik, trykfarver og sort gummi.

Symptomer

Mennesker lider af en allergisk reaktion over for PPD kan udvikle allergisk kontakteksem, hvilket resulterer i udvikling af granulomer, rødme og kløe eller brændende fornemmelse i det berørte område. Kontakturticaria er en mindre almindelig reaktion, der forårsager røde pletter over hele kroppen, hvæsen, besvær synke, nysen og opkastning. Endelig, selv om sjældne, nogle tilfælde af anafylaktisk shock, hvilket resulterer i et fald i blodtrykket blandet med hævelse som blokerer luftvejene, er blevet rapporteret som være forbundet med PPD-allergi.

Behandling

For at behandle kontakt dermatitis, vaske det berørte område med en mild sæbe til at fjerne den overskydende hårfarve og derefter anvende enten en 2 procent hydrogenperoxidopløsning eller en komprimere af kalium granatæble i 1:5,000 fortynding. For at dulme trykken i huden, anvende en kølet dressing af olivenolie og lime. For ekstreme symptomer, såsom kontakturticaria eller anafylaktisk chok, bør lægehjælp søges straks.

Undgå PPD-følsomhed

Holde sig væk fra alle hårfarver, der beskæftiger en oxidation system, normalt genkendelige ved at komme i en 2-flaske sæt, der skal blandes før du anvender det til håret. Bær beskyttende tøj, hvis eksponering for PPD er en arbejdsskade hvor du arbejder. Også PPD bruges i nogle lokale anæstetika, så informere din læge om din allergi eller følsomhed før det gennemgår kirurgi.

Andre mulige årsager

For både hårfarver og tatoveringer, kan latex handsker bruges af den person, der ansøger hårfarve eller tatoveringer til din krop. Hvis du har en historie af latex følsomhed, kan dette være den egentlige årsag til din allergiske reaktioner, ikke den PPD, der bliver brugt på dig. Hvis du opdager, at du er allergisk over for latex, Spørg dit hår stylist eller tatovering kunstner til at bruge ikke-latex handsker, der er let tilgængelige fra mange forhandlere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com