Hvad er de umiddelbare virkninger af rygning?

01/03/2013 by admin

Hvad er de umiddelbare virkninger af rygning?

Ifølge den amerikanske Rådet om videnskab og sundhed er unge mandlige rygere fire gange større sandsynlighed for at lide af pludselig død end ikke-rygere. Statistikker som disse gør mange amerikanere shun tobaksvarer helt, selv om mange rygere stadig. Ryge cigaretter ikke kun har langsigtede virkninger, der kan være yderst farlige for ens helbred, men der er mange kortsigtede effekter, som rygere bør være klar over såvel; hvoraf nogle ikke er så umiddelbart indlysende.

Hjernens kemi

Ifølge kampagne for tobak-Free Kids udstille hjerne cellereceptorer af rygere færre dopamin receptorer sammenlignet med hjerner af ikke-rygere. Dette, kan ifølge mange undersøgelser, føre til en større risiko for afhængighed og afhængighed for rygeren.

Respiratorisk

Rygning har mange umiddelbare virkninger på det respiratoriske system. Dette omfatter en stigning i slim og milde til alvorlige hoste. Bronkospasme, som er en stramning af luftvejene, der fører til lungerne, kan også forekomme. Dette kan føre til svær træthed i rygeren som vejrtrækning bliver vanskeligere.

Hjerte-kar-

Rygning medfører en umiddelbar stigning i blodtryk og puls. Rygning også bremsende blodkar, som kan gøre nogle brugere mere udsat for et hjerteanfald eller slagtilfælde. Mennesker, der ryger cigaretter kan udvikle blodpropper gennem en proces kendt som trombose, hvilket resulterer i blodkar, som bliver blokeret og begrænse strømmen af blod til vitale organer i kroppen. Rygere kan også udvikle åreforkalkning, en type af restkoncentrationer, der hober sig op i ens arterier og begrænser blodgennemstrømning.

Gastrointestinale

Ifølge en undersøgelse udført af American Journal of Gastroenterology, er rygere en øget risiko for lider af halsbrand og sure opstød i forhold til ikke-rygere. Dette skyldes, at rygerens fordøjelsessystemet syrer er svagere end en ikkeryger, dermed give det mere tid til negativt påvirke og skade spiserøret. Rygere er også en øget risiko for at lide af mavesår sygdom, dårlig ånde og en række parodontale sygdomme herunder plak, huller i tænderne, gummi sygdom og oral infektion.

Immunsystemet

Rygning påvirker ens immunforsvar på flere måder. Øre infektion, bihulebetændelse eller sinus betændelse, rhinitis og lungebetændelse kan udvikle til enhver tid inden for et rygerens immunsystem.

Fysiske udseende

Den mest mærkbare effekt af rygning er måske den indflydelse det har på rygerens udseende. Gule tænder, fingre og negle er alle fælles træk blandt rygere, samt tidlig ældning og rynker på huden, især omkring munden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com