Hvordan får ernæring fra moderkagen til fosteret?

09/29/2012 by admin

Introduktion

Moderkagen er en stor, flad organ, der er fastgjort på indersiden af livmoderen af en gravid kvinde. Det er knyttet til fosteret gennem navlestrengen. Moderkagen har mange vigtige funktioner under graviditet, herunder hormonproduktion og gas og næringsstof udveksling mellem mor og barn gennem deres blod vandløb. Denne overførsel er afgørende for, at ernæring transporteres fra moderen gennem moderkagen til fosteret og udvisning af affald produceret af fosteret tilbage gennem moderkagen og ind i moderens blodet, som er derefter frigivet af moderen.

Funktion under graviditet

Moderkagen er sammensat af mange blodkar. Disse blodkar er fyldt med fostrets blod, mens moderkagen er rig i moderens blod. Da disse blodkar bærer fostrets blod gennem moderkagen, kommer de i kontakt med moderens blod, som overfører næringsstoffer ind og fjerner affald fra fostrets blod gennem væggene i blodkarrene. Det er vigtigt at bemærke, at i løbet af denne interaktion, ikke blodet blandes. Adskillelse er vedligeholdt af blodkarrenes vægge.

De stoffer, der transporteres fra moderen til fosteret omfatter glukose, aminosyrer, maternelle antistoffer, ilt og affald produkter såsom kuldioxid og bilirubin fra leveren. Glukose fungerer som energi kraftcenter for fostrets udvikling. Aminosyrer er byggestenene i udviklingslandene baby. Maternelle antistoffer give immunitet for fosteret, før det er i stand til at producere sin egen antistoffer som sit immunsystem modnes.

Efter fødslen

Når en baby er født, er moderkagen også leveret. Dette kaldes efter fødslen. Læger undersøger moderkagen, når det er bortvist fra kroppen til at sikre føtal og maternel sundhed. Moderkagen er derefter ødelagt eller kan doneres til en lab for navlestrengsblod bankvirksomhed. Nogle kulturer foretrækker at tørre moderkagen og oprette et pulver fra det, som derefter forbruges af moderen. Det menes, at gøre så hjælper med inddrivelse af moderen efter fødslen, af udskiftning hormoner, medvirken udbrud af amning, reducere post-partum blodtab og undgå humørsvingninger. Dette har været praktiseret i Kina i tusinder af år. I Tyskland, er moderkagen lavet til placenta smør. Når moderkagen er tørret og formalet, er det blandet med en afklaret smør. Dette er derefter gemmes og anvendes til behandling af hud problemer i spædbarn, såsom eksem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com