Hvad er årsagerne til flere fødsler?

09/15/2012 by admin

Der er mange grunde til flere fødsler opstår, enten naturligt eller som følge af fertilitetsbehandling. En kvinde der er gravid med multipla skal være klar over visse overvejelser samt komplikationer, der kan opstå under hendes graviditet.

Hvordan flere graviditet sker

Der er to typer af flerfoldsgraviditeter, broderlige og identiske. I en broderlige sæt, er to eller flere æg befrugtet og implanteret i livmoderen. Disse typer af multipla kan have enten samme køn eller forskelligt køn, afhængigt af hvilken sæd befrugtet separat æggene. Hvert embryon har en separat moderkagen og fosterhinden.

Et identisk sæt dannes, når et æg er befrugtet og derefter deler sig i to eller flere embryoner. Identiske multipla skal være af samme køn, fordi de kom fra samme ægget og typisk vil se det samme. De fleste af disse embryoner sæt deler en enkelt moderkagen men vil have separate fostervand sække.

Naturligt forekommende årsager

Nogle naturligt forekommende faktorer af en flere graviditet er en arvelig disposition mod multipla, kvinden er 30 eller ældre, nogen tidligere graviditeter (især multipla) og kvindens race.

Ifølge University of Virginia sundhedssystem er afrikansk-amerikanske kvinder mest sandsynligt, at have tvillinger, mens asiater og indfødte amerikanere har den laveste flere fødselstal. Kaukasiske kvinder over 35 har den højeste sats af højere orden flere fødsler (trillinger eller mere).

Årsager på grund af infertilitetsbehandlinger

Den amerikanske graviditet Association hedder det, at fertilitetsbehandlinger har været en væsentlig kilde til stigningen i flere fødsler i de seneste år. Flere kvinder at forskyde deres graviditeter, indtil de er over 30 har også været en faktor.

Fertilitetsbehandlinger omfatte ægløsning-stimulerende medicin, der hjælper den kvinde kroppen frigive flere æg, øge sandsynligheden for, at mere end ét æg bliver befrugtet, og assisteret reproduktion teknologier såsom in vitro fertilisering (IVF), i hvilken flere æg er befrugtet uden for kvindens krop og derefter kirurgisk indsat i kvindens livmoder. Dette er gjort for at øge odds at mindst et af æggene bliver et levedygtigt embryo.

Tegn på flere fødsler

Tegn på en flere graviditet er svarer til tegnene på en normal graviditet, men der er visse symptomer, at man bør være opmærksom på. Den amerikanske graviditet Association hedder det, at disse fire tegn kan betyde, at kvinden bærer mere end ét barn: hurtig vægtstigning i første trimester, en livmoder, der er større end forventet på prænatal checkups, mere alvorlige graviditet symptomer end normalt, og højere niveauer af hormonet hCG.

Komplikationer og overvejelser som følge af flere fødsler

Komplikationer af flere fødsler er præmature levering, lav fødselsvægt og muligheden for præeklampsi (højt blodtryk under graviditet). Hvis en kvinde finder hun er i færd med multipla, det vigtigste er at tale med hendes sundhedspleje udbyder om prænatal pleje, som muligvis kunne betyde flere ture til udbyderens office, mere ultralyd, øget fokus på ernæring og en øget mulighed for bedrest på et tidspunkt under hendes graviditet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com