Hvordan Cat scanninger arbejde?

05/15/2012 by admin

Hvordan Cat scanninger arbejde?

Begyndelsen

Edb-aksial tomografi, eller kat, skanne maskine blev opfundet i 1972 ved en britiske ingeniør opkaldt Godfrey Hounsfield fra EMI Labs i England og fysiker Allan Cormack fra Tufts University i Massachusetts. CAT-scanning maskinen er kommet langt siden starten. Oprindeligt blev brugt til billeder af hovedet men nu kan bruges til at sikre et billede fra nogen del af kroppen. Fremskridt er også kommet i hastighed i læsning et billede. Et billede, der engang tog dage at konstruere fås nu i 5-10 sekunder. I 1979 vandt Hounsfield og Cormack Nobelprisen i medicin for deres bidrag til lægevidenskaben.

Teknologien

Under en CAT-scanning, er patienten placeret på en platform seng. Denne seng bevæger sig langsomt gennem en ring, som kan bygges ind i en mur eller i selve maskinen kat. Knyttet til denne ring er en bevægelig X-ray detektor og X-ray tube. Patienten bevæger sig gennem ringen på sengen, drejer en motor ringen mens detektor og tube scanne kroppen og sende billederne tilbage til en computer. Kroppen er scannet et "slice" ad gangen, således at maskinen kan afhente en mere nøjagtig foto. Scanning af kroppen i en cirkulær bevægelse giver mere præcise oplysninger fra skygger og lys, der er lavet af maskinen, såsom størrelse og tykkelse af en indre objekt eller masse.

Disse X-ray bjælker er meget mere powerfu end en simpel X-ray maskine. De ikke kun passerer gennem bløde objekter såsom menneskelige kropsvæv, men de kan også passere gennem tætte objekter såsom knogle og rock.

De skygge og lys billeder, der er afhentet sendes tilbage til en computer, som tager alle data og skaber et nøjagtigt billede af indersiden af kroppen og knogle struktur.

Fordelene

CAT-scanning maskiner tage X-ray teknologi et par skridt videre. Mens x-stråler kan afsløre en masse inde i den menneskelige krop, kan en 3-dimensional læsning fra en CAT-scanning afsløre størrelse, dybde og nøjagtige placering af den samme masse. CAT scanninger tage gætteri og antagelse af medicinsk diagnose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com