Neurologiske grunde for blære inkontinens

08/17/2010 by admin

Blære inkontinens er forårsaget af en række neurologiske tilstande. Sygdomme og tilstande, der påvirker hjernen og centralnervesystemet kan forårsage kognitiv tilbagegang og tab af muskel kontrol, hvilket resulterer i blære inkontinens.

Definition

Blære inkontinens eller urininkontinens, refererer til den manglende evne til at styre udvisning af urin fra blæren. Neurologiske tilstande kan forårsage blære inkontinens ved at afbryde kommunikationen mellem nerver og urinvejene.

Betingelser

Neurologiske lidelser, der kan forårsage blære inkontinens omfatter multipel sklerose, Parkinsons sygdom, Alzheimers sygdom og slagtilfælde.

Typer

Ifølge Merck.com, er blære inkontinens fra neurologiske værdiforringelse kendt som funktionel inkontinens. Andre typer af blære inkontinens er urgeinkontinens, stress-inkontinens og overflow inkontinens.

Bevidsthed

Alzheimers sygdom eller slagtilfælde kan forårsage blære inkontinens, som patienter med sådanne neurologiske tilstande kan tabe bevidstheden om behovet for at urinere eller være i stand til at finde et toilet.

Muskler

Patienter med Parkinsons sygdom eller sclerose kan opleve blære inkontinens på grund af muskel koordination og styrke forårsaget af deres sygdom. Sphincter musklerne kan være for svag eller unresponsive at kontrollere frigivelsen af urin.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com