Lav hvid celletal behandlinger

04/04/2012 by admin

Hvide blodlegemer er en vigtig del af kroppens immunsystem. Der er fem typer af hvide blodlegemer, men en mangel i nogen af dem vil blive kontaktet på samme måde af en læge. Det er vigtigt at søge lægehjælp, hvis du har mistanke om at din hvide blodlegemer er lavt, da dette ikke er en tilstand, der kan behandles i hjemmet.

Underliggende tilstand

Primær behandling af lavt blodlegemer vil være at behandle den underliggende årsag. Mange gange den underliggende årsag er kræft forbundet, men der er andre immunsystemet sygdomme, der også forårsager lav hvide blodlegemer. Leukæmi er en form for kræft, som angriber en bestemt type hvide blodlegemer, men mange kræftformer er behandlet med kemoterapi og strålebehandling, som også forårsager hvide blodlegemer tæller for at dyppe. Myelodysplastisk syndrom og Aplastisk anæmi er to auto immune sygdomme, der også forårsager lav hvide blodlegemer.

Andre foranstaltninger

Når behandling af den underliggende tilstand mislykkes, eller en læge forsøger at få hvide blodtal højt nok til en anden cyklus af kemoterapi, kan der træffes yderligere foranstaltninger. En læge kan vælge at stimulere hvide blodlegemer ved at administrere en hvide blodlegemer vækstfaktor, såsom granulocyt koloni-stimulerende faktor eller en granulocyt transfusion. Læger kan også ønske at administrere medicin til aide immunsystem bekæmpe infektion. Disse kan omfatte anitbiotics, antiviral medicin eller kortikosteroider.

Forholdsregler

En anden del af behandling af en patient med en lav hvide blodlegemer er for både patienten og eventuelle pårørende til at tage ekstra forholdsregler mod infektion, mens immunsystemet er svagt. Dette kan være så simpelt som ekstra hånd-vask, men i mere ekstreme tilfælde kan det også omfatte iført handsker, kjoler og masker og isolere patienten til et privat værelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com