LDL kolesterol reduktion

03/17/2012 by admin

Høje niveauer af LDL kolesterol, også kendt som "dårlige" kolesterol, kan føre til hjerte-kar-komplikationer såsom hjerteanfald og slagtilfælde. Hvis du har høje LDL kolesterol niveauer, er det bydende nødvendigt at få din kolesterol tal. Du kan gøre dette ved at foretage ændringer i dine daglige vaner, ved at foretage ændringer i din kost, og ved at tage en receptpligtig medicin, der sænker din LDL kolesterolniveauer.

Livsstilsændringer

Ændringer i livsstil kan hjælpe lavere LDL-niveauet. Ekstra vægt kan holde LDL niveauer højt og motion kan gøre du udgyde disse pund. National Heart, Lung, og Blood Institute anbefaler 30 minutters motion om dagen. Denne øvelse ikke skal være intens i første omgang. Hvis du er ude af form, kan blot at komme ud i sofaen og at tage en tur hjælpe dig opbygge til mere intensiv aktivitet.

Rygning kan også øge LDL niveauer, så at holde op med er en måde at hjælpe med at administrere dårlige kolesterol.

Kost

Kolesterol er påvirket af hvad du spiser. Fødevarer rige på opløselige fibre, som havregryn, kidneybønner, æbler, psyllium og svesker kan sænke LDL niveauer. Valnødder og andre typer af nødder kan også hjælpe sænke LDL-kolesterol, selv om de er høj i kalorier så spiser dem i moderate mængder.

Fisk er rig på omega-3 olier, der sænker kolesterol og beskytte det kardiovaskulære system i almindelighed. Du kan også tage en omega-3 olie supplement.

Olivenolie er et godt valg af madolie, hvis du ser din LDL-niveauet. Pas for to typer af fedt, der kan øge LDL-niveauet. Mættet fedt findes i kød og andre animalske produkter, mens transfedtsyrer findes oftest i store-købte bagværk.

Medicin

Hvis ændringer i livsstil og kost ikke lavere dit LDL kolesterol til et acceptabelt niveau, kan medicin yderligere skære din LDL numre. Den bedst kendte af disse medikamenter er statiner, som er effektive til at sænke LDL-kolesterol. Derudover kombination medicin findes der påvirker ikke blot LDL-kolesterol, men andre farlige kolesterol typer, såsom triglycerider.

Når du begynder at tage vil en kolesterol-sænkende medicin, du bliver nødt til at fortsætte med at tage det på ubestemt tid eller din LDL kolesterolniveauer stige igen. Statiner kan påvirke leveren, så du kan have til at gennemgå lejlighedsvis leverfunktionstest.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com