Negativer af det menneskelige genom-projektet

07/29/2010 by admin

Negativer af det menneskelige genom-projektet

Det menneskelige genom-projektet blev afsluttet i 2003. Projektets vigtigste mål var at identificere og undersøge en anslåede 25.000 gener, der udgør menneskets DNA. For alle de positive gennembrud forbundet med Human Genome Project, kunne bekymringer om adgang til genetiske oplysninger kompromittere en persons privatliv, skabe usikre genetisk modificerede fødevarer, og give følsomme oplysninger om en persons fremtidige sundhed, der er svære at fortolke, og ofte usikkert.

Etiske implikationer af adfærdsmæssige genetik

Kontrovers bugner som fremskridt i undersøgelsen af genetik frembringe drøftelser af designer babyer og fjernelse af anti-sociale menneskelige træk fra den menneskelige race. Hvis samfundet havde muligheden, ville det være ønskeligt at oprette en super race, fri for sygdom og opfattede anti-social adfærd? Hvem får lov til at beslutte, hvad der betragtes som dårlig opførsel, hvis genetiske fremskridt faktisk give folk en hånd til at bestemme, hvilken type baby de har? Mens undersøgelse af genetik viser en klar forbindelse mellem en persons DNA og hvordan de fungerer, kan miljømæssige forhold ikke udelukkes helt som faktorer i fastsættelsen af personlighed og adfærd. Af denne grund fortsætter natur vs nurture debatten.

Gen test begrænsninger

Mens ingen benægter at gen test er nyttigt og har forhindret mange familier i at have børn med frygtelige fosterskader, de prøver, der er designet til at forudsige fremtidig sygdom i en individuel er ofte usikkert, og kan gøre mere skade end gavn. Hvad der forårsager alle i debatten er, at genet test fortolkning er usikre og kan oprette falske positiver, kun at tilføje til den enkeltes angst, hvis den pågældende sygdom ikke kan undgås. En af grundene til resultater er svære at fortolke skyldes, at en person kan have en mutation, der tyder på, de vil udvikle en bestemt sygdom uden nogensinde at få sygdommen.

Genetisk modificerede fødevaresikkerhed

Genetisk modificerede fødevarer forårsage megen debat, dels på grund af de ubekendte, der kan påvirke miljøet og menneskers sikkerhed. Som enhver ny teknologi, vil den langsigtede virkning af disse fødevarer på sundhed og miljø ikke være kendt i år. Af denne grund er mange mennesker ulykkelige over mængden af genetisk modificerede fødevarer, der oversvømme markedet. Så meget som 252 millioner acres af disse afgrøder blev plantet i 2006. Argumenter mod denne fødekilde omfatter oppositionen for "manipulation med naturen ved at blande gener mellem arter, overtrædelse af naturlige organismer iboende værdier, dyremishandling og indsigelser til forbrugende dyrs gener i planter," ifølge Human genom Project-oplysningerne. Sikkerhedsproblemer, der opstår, når diskuterer ændret fødevarer omfatter "allergener og overførsel af antibiotikaresistensmarkører til mennesker."

Religiøse bekymringer

Genom-projektet kan udfordre folks religiøse overbevisninger. Tanken om at få involveret i "Guds arbejde" af manipulation med karakteren af mad og den genetiske makeup af mennesker anses oprørende af mange religiøse grupper. Givet tilsagn om et religiøst fundamentalistisk at ideen af personlige valg, og hvordan Gud belønner eller straffer folk derfor, er det ingen overraskelse, at handlinger opfattes at blande sig med en persons skæbne betragtes ugudelig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com